POZORIŠTE U GRAČANICI SPREMA KOMAD O MILOŠEVIĆIMA: Sloba i Mira junaci mjuzikla, a reditelj otrkiva ko će ih igrati
Foto: Profimedia

Zanimljivo

POZORIŠTE U GRAČANICI SPREMA KOMAD O MILOŠEVIĆIMA: Sloba i Mira junaci mjuzikla, a reditelj otrkiva ko će ih igrati

Pop kultura -


Nakon vrlo uspešne predstave "Hotel Kosovo", sredinom marata na sceni Prištinskog narodnog pozorišta u Gračanici biće izveden komad "Lift".

Mjuzikl s podnaslovom "Slobodan šou", u režiji Nenada Todorovića i po tekstu Jelene Bogavac, govori i o životu bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i njegove supruge Mirjane Marković.

Reditelj predstave Nenad Todorović
Reditelj predstave Nenad Todorovićfoto: Zorana Javtic

"Predstava nije ideološki obojena. Dobar deo komada vezan je faktografiju, a ne za našu maštu. Vrlo je vesela i za premijeru će vam trebati više od dve karte. Za osnovu priče uzeti su junaci koji žive u Prištini za vreme bombardovanja 1999. i koriste liftove u svojim zgradama. Dramaturškom analizom došli smo do ideje da treba da se bavimo i ljudima koji su obeležili naše živote. Sloba i Mira su vezani za problem Kosova, čak više i od ljudi koji su tamo živeli. Za njih su čuli i Španci", kaže Todorović i dodaje: "Odlučili smo da u komadu bude upotrebljena muzika Marka Grubića. Bračni par Milošević igraće Dejan Cicmilović iz Niškog pozorišta i Ivana Kovačević, članica našeg pozorišta."

Dejan Cicmilović naći će se u ulozi Slobodana Miloševića
Dejan Cicmilović naći će se u ulozi Slobodana Miloševićafoto: PrintScreen

U predstavi učestvuje i ceo glumački ansambl iz Gračanice, mladi glumci okupljeni oko Omladinsko-dramskog studija Bitef teatra i hor Gli Srbija. "Članovi tog hora su poslednje "Miloševićeve bebe", deca rođena 1994. i 1995. godine. Oni su nam komentar otklona. Zapravo, slike bombardovanja su i njihove prve uspomene iz detinjstva", objasnio je Todorović, koji će s mjuziklom, nakon Gračanice, gostovati na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

(kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track