PRELEPA JE I ZARAĐUJE MILIONE, ALI DOK SU JOJ SVI GOVORILI DA JE DEBELA NIJE BILO LAKO! Kaže da ju je od propasti spasila samo jedna rečenica
Foto: PrintScreen/Instagram

SAVETUJE SVIM ŽENAMA DA JE PONAVLJAJU

PRELEPA JE I ZARAĐUJE MILIONE, ALI DOK SU JOJ SVI GOVORILI DA JE DEBELA NIJE BILO LAKO! Kaže da ju je od propasti spasila samo jedna rečenica

Pop kultura -

Ešli Grejem nije tipičan supermodel. Sa konfekcijskim brojem 46, manekenka je uticala na dotadašnje standarde lepote. Njene fotografije na naslovnoj strani "Voga", "Glamura" i drugih vodećih magazina pomogle su ženama sveta da prihvate svoja tela. Ipak, stvari su bile dosta drugačije kada je Ešli imala 18 godina, nekoliko godina pre nego što je njena karijera pošla uzlaznom putanjom, ona je skoro odustala.

Na "Glamurovoj" dodeli nagrada "Žene godine", Grejamova se prisetila trenutka kada je želela da odustane od svojih ciljeva.

- Zvala sam moju majku, imala sam 18 godina, i rekla joj: "Mama, dolazim kući. Ne želim više da se bavim manekenstvom, jer ne mogu da podnesem sve ovo" - počela je manekenka.

?MERRY CHRISTMAS TO YOU!?

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on

Agenti i drugi modeli su joj govorili da mora da izgubi kilograme i da nikada neće uspeti kao model. Konstantne kritike su joj smetale toliko da je želela da napusti Njujork i vrati se u rodnu Nebrasku.

Njena majka ju je savetovala da se ne vraća, kazavši joj da njen stav i postupci moraju da se promene. Tada joj je predložila svakodnevnu mentalnu vežbu koja joj je pomogla da nastavi karijeru. Ona se zvala "afirmacija izražavanja" ili "iskazivanje pozitivnog stava prema sebi".

Od tog dana, plus-sajz manekenka bi provodila nekoliko minuta ispred ogledala, ponavljajući afirmaciju: "Volim te. Ti si smela. Ti si briljantna. Ti si prelepa".

Nakon nekoliko nedelja, vežba je počela da daje rezultate.

- Prestala sam da poredim sebe sa drugim ženama i da se takmičim sa njima. Zapravo, tada sam počela da se fokusiram na ono što radim, kako da utičem na svoju karijeru. I bum! Počela sam da nadmašujem samu sebe. Moja karijera je bila sve uspešnija, sve što sam želela mogla sam da imam + naglasila je Ešli.

Bez tog samopouzdanja i određivanja, supermodel kaže da nikada ne bi ostvarila uspeh.

Danas, manekenka ohrabruje svaku mladu osobu da ima svoju ličnu afirmaciju. Ponavljanje pozitivnih rečenica sebi svakog jutra, kako kaže, može da podigne vaše samopouzdanje, ali i da utiče na vašu produktivnost.

- Šta god da vas sprečava od rada, šta god da vas zadržava i sputava do uspeha, morate da počnete da pričate sa tim. Morate da počenete da razgovarate i da kažete: Ja sam vredna, ja sam dovoljno dobra - zaključila je na kraju govora.

SI VIBEZ

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on

(Kurir.rs/Super žena/ Foto:)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track