HARI POTER SUTRA U BEOGRADU: Gost na besplatnom koncertu Filharmonije
Foto: Hari Poter

Poklon koncert za svu decu

HARI POTER SUTRA U BEOGRADU: Gost na besplatnom koncertu Filharmonije

Pop kultura -

Beogradska filharmonija nagrađuje sve male autore - učesnike konkursa “Šta je to Filharmonija”, besplatnim koncertom na Kolarcu, u sutra 13. januara od 12 časova.

Pozvani su ne samo školarci iz cele Srbije koji su pisali sastave na ovu temu već i sva deca koja bi volela da čuju Filharmoniju i muzičku priču o njihovom omiljenom junaku - Hariju Poteru. Ulaz na ovaj koncert je slobodan.

foto: Hari Poter

Na Kolarcu će ih, pored velikog orkestra za koji učesnici konkursa smatraju da se “sastoji od mnogo pametnih čika i teta jer znaju da čitaju note iako su obučeni kao pingvini”, dočekati Branislava Podrumac u ulozi naratora i Aleksandar Kojić, dirigent sa čarobnim štapićem. Svi zajedno će kroz muzičku priču o „Hariju Poteru i čarobnjakovom kamenu“, pokazati magije koje može da napravi orkestar.

Tako će deca moći da provere da li su u pravu kada su napisali da je Beogradska filharmonija jedna velika porodica gde svi sede zajedno i lepo se slažu ili je to fil za tortu koji se muti uz prelepu melodiju. Školarci su se složili da se tamo “čarolija stvara i niko se ne smara”, da lakše napišu reč filharmonija nego što je izgovaraju, ali zato „najlakše od svega čuju muziku koju pravi“.

foto: Promo

Svake sezone Beogradska filharmonija priređuje koncerte za decu kada se više od 6000 mališana uz dobru zabavu upozna sa zvukom velikog orkestra. Muzička priča o Hariju Poteru je jedan od omiljenih programa zato su na koncert u subotu pozvana sva deca sa svojim roditeljima koja bi želela da čuju šta je to Filharmonija.

(kurir.rs/ Foto: promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track