KUSTENDORF Paolo Sorentino: Vatikan je prihvatio mog papu
Foto: AP

Održao radionicu

KUSTENDORF Paolo Sorentino: Vatikan je prihvatio mog papu

Pop kultura -

Na početku se nisu oglašavali da mi ne bi pridali pažnju, a posle su došle pozitivne kritike, iako je kontroverzni papa iz serije potpuna suprotnost aktuelnom poglavaru Rimokatoličke crkve

Italijanski reditelj Paolo Sorentino održao je juče na Kustendorfu radionicu za studente i mlade autore, koji su imali mnogo pitanja za slavnog autora o filmovima „Velika lepota“, „Mladost“, „Div“, „Posledice ljubavi“, ali i o reakcijama na seriju „Mladi papa“ i zašto se režiseri danas okreću serijama.

- Danas je publiku teško privući u bioskope, zbog čega se reditelji odlučuju da snimaju TV serije kao drugačiju vrstu filma. Dejvid Linč je odlično shvatio da će do publike lakše doći kroz seriju „Tvin Piks“ - rekao je Sorentino.

On je istakao da nije fan filmova koji okupljaju veliki broj ljudi i da je gledanje duge serije sličnije odnosu koji čitalac ima s knjigom. A osvrnuo se i na svoju - „Mladi papa“.

Režiser kaže da nije dobro pratiti reakcije javnosti na svoj film, ali navodi da se Vatikan na početku nije oglašavao povodom njegove serije „Mladi papa“, da mu ne bi pridali previše pažnje, da bi kasnije došle pozitivne reakcije, iako je kontroverzni papa koga su kreirali u seriji potpuna suprotnost aktuelnom poglavaru Rimokatoličke crkve.

foto: Promo

Sorentino je otkrio da je u mladosti želeo da bude di-džej, ali da nije imao odgovarajući karakter za taj posao pa tu svoju frustraciju otklanja u montaži, a ponekad koristi muziku koja je u kontrastu sa scenom, što može biti opasno.

- Obično je pametan glumac i dobar glumac, ali često se dešava da oni koji su glupi i ne snalaze se u stvarnom životu kad dobiju scenario, sve brzo ukapiraju - primetio je oskarovac.

Zbunilo ga je pitanje zašto u njegovim ostvarenjima ima toliko seksa, droge i rokenrola i posle kraćeg razmišljanja rekao je da je njegov 10 godina stariji brat oličenje te ideje i da verovatno pokušava da kreira njegov svet.

- Nema smisla snimati film o nekome koga mrziš. Zapravo, najveći izazov je voleti nekog koga u stvarnom životu ne voliš, kao što je slučaj s Berluskonijem - rekao je Sorentino, koji nije smeo da govori više o svom novom filmu o Silviju Berluskoniju.

Tanjug

Foto: Promo, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track