Najnovije vesti

TITULA SE VRATILA U SRBIJU: Egzit najbolji festival u Evropi
Foto: Fonet

Bravo

TITULA SE VRATILA U SRBIJU: Egzit najbolji festival u Evropi

Pop kultura

Novosađani su pobedili u glavnoj kategoriji u konkurenciji sa vrtoglavih 350 festivala iz više od 35 zemalja, uz više od milion glasova publike

Festival Egzit zvanično je najbolji festival Evrope, objavljeno je u sredu uveče na dodeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji.

Novosađani su pobedili u glavnoj kategoriji u konkurenciji sa vrtoglavih 350 festivala iz više od 35 zemalja, uz više od milion glasova publike i mišljenje stručnog žirija sastavljenog od najeminentnijih ljudi svetske muzičke industrije.

Egzitovi festivali bili su u finalu u čak šest kategorija, a sam Egzit u rekordne tri kategorije, uključujući i osvojenu glavnu nagradu za najbolji veliki evropski festival, te najboljeg festivalskog organizatora u Evropi i nagradu „Take a Stand“ za društveni aktivizam.

- Zaista je neverovatan uspeh nakon samo četiri godine ponovo osvojiti najvažniju festivalsku nagradu na svetu. Osećaj je neopisiv, izuzetno smo ponosni što smo najveće priznanje vratili u naš Novi Sad, evropsku prestonicu kulture, u našu Srbiju, u naš region - poručio je direktor Egzita Dušan Kovačević.

Kurir / E.K.

Foto: Fonet

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...