UDAVALA SE 9 PUTA, LEŽALA U ZATVORU I ŽIVELA 100 GODINA: Tragedija koju je doživela godinu dana pre svoje smrti je dokrajčila!
Foto: Profimedia

GLUMICA KOJU JE SVET OBOŽAVAO

UDAVALA SE 9 PUTA, LEŽALA U ZATVORU I ŽIVELA 100 GODINA: Tragedija koju je doživela godinu dana pre svoje smrti je dokrajčila!

Pop kultura -

Glumica Za Za Gabor imala je život pun neverovatnih dešavanja, a jedna tragedija ju je dokrajčila.

Naime, ova umetnica je živela 100 godina, a preminula je 2016. godine od srčanog udara.

Vek koji je provela na ovom svetu bio je pun svakakvih dogodovština, ali i tragedije koja ju je verovatno i dokrajčila.

foto: Profimedia

Volela je luksuz i uživala u njemu. Bez nakita, kako je sama pričala, nije mogla da zamisli život. Dijamanti su bili njeni najbolji prijatelji. Iza sebe je ostavila veliko bogatstvo.

Živela je u Los Anđelesu, u kući koja je nekada pripadala Elvisu Prisliju. Bila je puna skupocenog nakita, nameštaja, umetničkih dela,... Neke od njenih ogrlica vrede čak 1,3 miliona dolara. Kao takva bila je mnogima i poželjna.

foto: Profimedia

Glumila je u više od 30 filmova, a pri kraju života je često igrala i samu sebe. Ipak, uz glumu, ostala je upamćena i po brakovima. Imala ih je čak devet. Prvi muž joj je bio turski intelektualac, da bi se nedugo zatim udala za Konarda Hiltona, bogataša. Sa njim je imala svoje jedino dete, Frančesku.

foto: Profimedia

Godine 2015. desila se tragedija koja ju je dokrajčila. Njeno jedino dete, ćerka Frančeska, je umrla u 68. godini. Kao i svaki roditelj koji nadživi svoje dete, Za Za je taj gubitak teško podnela.

foto: Profimedia

Nakon Hiltona udavala se i za britanskog kolegu (koji je kasnije oženio njenu rođenu sestru), savetnika američkog predsednika, kreatora lutke "Barbika", jednog grofa, ali i nemačkog princa.

U centrar pažnje američkih medija dospela je kada je 1989. ošamarila policajca na Beverli Hilsu i zbog toga morala da bude tri dana u zatvoru.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track