POVRATAK NA MALE EKRANE: Mandina supruga u nastavku serije koju smo svi voleli!
Foto: Zorana Jevtić

spremna

POVRATAK NA MALE EKRANE: Mandina supruga u nastavku serije koju smo svi voleli!

Pop kultura -

Anja Mandić, supruga Milorada Mandića Mande vraća se na male ekrane ulogom u seriji "Urgentni centar" koju su mnogi u Srbiji voleli. Ona u seriji igra socijalnu radnicu, dok će se Ivan Bosiljčić naći u ulozi doktora.

S puno entuzijazma i posle nekoliko sati snimanja, Anja i Ivan, kako kažu, stari drugari, odlično funkcionišu, pa se dopunjuju na samom setu.

" Mislim da je svaka uloga ovde teška i svako snimanje jeste naporno jer nemamo kontinuitet. Radimo na tome da iz scene u scenu vodimo svoj lik, ali nije teško jer mi je Bosiljčić direktan partner. Mi smo stari pozorištanci, znamo se iz našeg matičnog pozorišta, Narodnog. Prvi put snimamo zajedno i veliko je zadovoljstvo. Mislim da tako može da se napravi dobar posao, nevezano samo za ovo snimanje ", kaže Anja.

A da je prednost to kada se neko i privatno druži, dokaz su ovo dvoje talentovanih glumaca. Kada se njih dvoje nađe na setu, vlada odlična atmosfera. Ivan je Anji davao instrukcije kako da na što bolji način uđe u kadar, a ona je sa osmehom prihvatala njegove savete.

foto: Zorana Jevtić

" Mi smo profesionalci i u tom smislu jedno drugo uvažavamo. Takođe, tražimo mišljenje jedno drugog. Mislim da tako može da se napravi dobar posao, nevezano samo za ovo snimanje ". I dok se Ivan pojavljuje u celoj sezoni, Anjina uloga će biti zastupljena u desetak epizoda, pa će pokušati na što verodostojniji način da predstavi gledaocima ono što rade socijalni radnici.

"Socijalnim radnicima nije lako. Koliko god mislili da njih zakon štiti, ne štiti ih u onoj meri koliko mi to mislimo. Drugo, sve zavisi od njihove lične procene i velika je odgovornost na njima, tako da tu ljudski faktor može da dovede do neke greške. Mislim da sistemski treba da se poradi na zaštiti prava deteta i na svemu onome što gledamo i slušamo, a tiče se prevencije nasilja nad decom. To je mnogo veća tema od ovih tema kojima se bave socijalni radnici. Možete da sretnete ljude koji imaju užasna iskustva sa decom koju su ostavili roditelji. Ja sam se srela sa nekim socijalnim radnicima i popričala s njima o njihovom poslu " objasnila je Anja.

Ivan je ulogom doktora Arsića u prvoj sezoni ove serije oduševio gledaoce, a u nastavku će se desiti još zanimljivih stvari.

"Pošto igram dečjeg lekara, najveću podršku mi je pružio profesor doktor Zoran Radojičić, direktor Tiršove. Sa njim sam zaista saznao šta znači rad sa decom u bolnicama i uopšte biti pedijatar. Imali smo nekoliko humanitarnih akcija u dečjoj bolnici, tako da sam svaku priliku koristio da bih prikupio što više saznanja zarad uloge" kaže Ivan Bosiljčić.

foto: Nebojša Mandić

Kurir.rs/Blic, Foto: Zorana Jevtić, Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track