Najnovije vesti

VRATIO SAM SE SAMO DA TE ZAGRLIM: Proslavljeni umetnik sastao se sa Zoranom Radmilovićem pred smrt, a njegove reči će vas rasplakati!
Foto: Wikipedia

NEKOLIKO MESECI PRE SMRTI

VRATIO SAM SE SAMO DA TE ZAGRLIM: Proslavljeni umetnik sastao se sa Zoranom Radmilovićem pred smrt, a njegove reči će vas rasplakati!

Pop kultura

Enes Kišević, nagrađivani pesnik i glumac koji živi u Zagrebu prisetio se dirljivog susreta sa Zoranom Radmilovićem nekoliko meseci pred njegovu smrt.

Njihovo druženje tog dana se proteglo do kasno u noć i oko dva sata ujutro Enes ga je molio da krene nazad u Beograd.

"On je tada već bio jako bolestan. To je možda bilo pola godine pred sam njegov kraj. Molio sam njegovog vozača da ga vozi nazad u Beograd jer je već bilo kasno i jedva sam uspeo da ga smestim u automobil", počeo je priču Enes Kišević.

foto: Foto: Wikipedia/Aida Toromanović

Nekoliko sati kasnije, nakon što je ispratio Radmilovića iznenadio ga je poznati glas napolju.

"Kad neko meni na vratima peva "Ustajte prezreni...". Zoran! Kaže on meni: "Znaš, već sam bio pred Beogradom i setim se da te nisam zagrlio. Samo sam došao da te zagrlim". To je mene tako preseklo. To je tako trezvenim glasom rekao...I on i ja smo znali šta znači taj zagrljaj", istakao je Kišević.3

Kasnije mu je poznati pesnik posvetio pesmu inspirisan poslednjom Radmilovićevom televizijskom ulogom.

foto: Printskrin

"On je snimao onu seriju "Osam stotina žena" (Priče iz fabrike), u kojoj je igrao doktora i u jednoj sceni on umire od raka, a tada je već zaista bolovao od raka.

I snimao je tu scenu, cela ekipa na snimanju se smrzla kako je to odigrao, a on kaže: "Ne valja ništa". I tako je desetak puta ponavljao tu scenu... Pitaju ga: "Pa Zoki šta ne valja? Sve je odlično", a on kaže "Ne valja! Nisam umro! To je laž!". Toga sam se setio i napisao sam mu pesmu "Smrtna trema"", ispričao je Enes Kišević podsetivši koliko je cenio Zorana Radmilovića.

Serija "Priče iz fabrike" je snimljena 1985. godine u Bosanskom Novom u režiji Vojislava Milaševića. Serija kroz pet epizoda prati živote radnika fabrike tekstila u koju dolazi novi direktor. U seriji je učestvovao veliki broj glumaca iz svih krajeva tadašnje Jugoslavije, a svoju poslednju televizijsku ulogu u ovoj seriji imao je Zoran Radmilović koji je nekoliko meseci nakon završetka snimanja preminuo, baš kao i lik doktora Pjevalice kojeg je tumačio u seriji.

foto: Printskrin

(Kurir.rs/Blic, Foto: Printskrin)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...