(FOTO) GORICA IZ GRADA POBEGLA NA SELO: Kuća na Jezeru puna joj je HEKLANIH STVARI, ali komšije joj više ne prilaze...
Foto: Stefan Jokić

OBOŽAVA PRIRODU

(FOTO) GORICA IZ GRADA POBEGLA NA SELO: Kuća na Jezeru puna joj je HEKLANIH STVARI, ali komšije joj više ne prilaze...

Pop kultura -

Slavna Gorica Popović je Kragujevčanka, a na Srebrnom jezeru se već 30 godina oseća se kao starosedelac.

- Moj otac je mnogo voleo prirodu i kupio je ovde plac kad ništa nije postojalo. Kuća je dupla, polovina je od familije, ali smo oduvek bili kao jedno. To je moja oaza i ovde ja zbrišem često - rekla je Gorica.

Glumici su ovde uvek pune ruke posla.

- Radim svašta! Podsećam sada na moju mamu koja je uvek vukla neke kese, torbe, konce, trake, šivaću mašinu. Grdili smo je zbog toga, a sad sam je potpuno preslikala. Šijem i sebi, a pripremam i novu izložbu pačvork pokrivača. Na prethodnoj sam imala 19 prekrivača, sad hoću da napravim 15. To su skupi prekrivači koji zahtevaju mnogo vremena. I čitam puno - ispričala je sa osmehom.

Kuća je prepuna slika, lampi, ukrasnih ramova, bojenih ormana, heklanih pokrivača. Najviše ima Goričinih rukom oslikanih ramova za ogledala i cvetnim dezenima oslikanih starih ormana.

- Ovo mesto mi je ispunjeno uspomenama, jer nažalost, svi moji su pokojni. Otac je bio slikar u kragujevačkom pozorištu, i stric je bio slikar, svi su fantastično pevali, a mene je sve zanimalo. Tako da sam pravila muziku, pisala komade, možda zvuči pretenciozno, ali baš me briga, mene sve to zabavlja i relaksira. U ovoj kući se mnogo slavilo, okupljalo, moj brat je bio veliki kulinar - otkrila je Gorica.

U oazi na Srebrnom jezeru svoju sobu ima i Bilja Krstić, Goričina kuma. Pored Biljinog kreveta stoje njene papuče, a čeka je i trenerka.

- Grdim je, radi kao crnac, ali sad će doći za moj rođendan. Praviću u bašti veliki zemljani lonac kupusa. Dolaze mi prijatelji iz detinjstva, a često mi dolaze i kolege - Dara Džokić, Tanja Bošković, Duda Mijatović...

Iako je Gorica odličan domaćin, priznala je da joj komšije ne svraćaju, a evo i zašto:

- Bila je tu neka žena što je dovodila goste na kapiju da me vide! Srećom tu više ne živi. A imala sam lek za ove što su puštali glasnu muziku noću. Otvorim vrata na kolima i pustim džez ili klasiku do daske. I vrlo brzo sam ih odvikla. Ne bih volela da se ovo pretvori u beogradske splavove.

Kurir.rs/Puls/Foto Stefan Jočić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track