BILI SU ZVEZDE JUGOSLAVIJE, A NIKAD SE NISU SRELI: Anica Dobra ZBOG OVOG MUŠKARCA pristala da igra u Ubicama mog oca
Foto: Stefan Jokić

ISPUNILA JOJ SE ŽELJA

BILI SU ZVEZDE JUGOSLAVIJE, A NIKAD SE NISU SRELI: Anica Dobra ZBOG OVOG MUŠKARCA pristala da igra u Ubicama mog oca

Pop kultura -

Poznata glumica Anica Dobra priznaje da pre snimanja serije "Ubice mog oca" nije poznavala našeg čuvenog glumca, kog je odavno htela da upozna i sa kojim je želela da deli isti kadar.

Anica Dobra oduševila je publiku u seriji "Ubice mog oca". Ona u drugoj sezoni igra forenzičarku koja je došla da zameni Jelenu (Nina Janković) i pomogne kolegi Savi (Slavko Štimac) u prikupljanju dokaza za nove slučajeve. Lepa glumica otkriva šta je bio jedan od motiva zbog kog je prihvatila ovu ulogu.

foto: Marina Lopičić

- Kada sam dobila ulogu u seriji "Ubice mog oca", malu ulogu, jedan od motiva zašto sam to htela da radim je bio taj da budem sa Slavkom Štimcem makar u jednom kadru. Do tada se nismo ni poznavali. Naravno, nemajući ideju uopšte o tome da to može da se izrodi u još jedan projekat. I kada se dogodilo da radimo i u pozorištu, što je nešto možda fundamentalnije, dugotrajnije što možda ima neko veće značenje ili podrazumeva nekakav stalni glumački trening, onda mi je bilo još draže. Naročito zato što su nam uloge takve da smo u predstavi potpuno drugačiji od onoga što smo u "Ubicama mog oca". Prosto ta raznolikost je jako dragocena - kaže Anica Dobra.

foto: Zorana Jevtić

Na pitanje kako je bilo na samom snimanju serije, Anica kaže da se ono nije razlikovalo do onih koje je do sada radila.

- Snimanje kao snimanje. To je rudarski posao. Za one koji ne znaju, to podrazumeva dugačke radne dane. Svako snimanje je isto, a na nama je da u svakoj ulozi budemo kao da nam je prva ili poslednja - naglasila je glumica.

Povodom predstave "Korešpodencija", u kojoj tumači ulogu Milice Njegovan, Anica Dobra je ponovo direktna partnerka Štimcu.

- Kad pričamo o savremenosti, reći ću jedan deo mog teksta:"“Da kod nas u Srbiji žena ne živi kao metla u ostavi, da se vadi samo kada kuću treba čistiti i pajati, a posle opet u mrak tura, ja bih možda nešto i znala, ovako..." Milica Njegovan jeste nekakav stub porodice, gde je Lupus nekakav Korleone iz "Kuma". Struktura porodice je takva da se svi jako dobro drže i ta Milica je kao nekakav budilnik koji ili zvoni ili zuji ili zvoca ili zanoveta ili zabavlja ili zapoveda ili zavodi - kaže Dobra.

S obzirom na to da kolege glumici uvek daju komplimente, te žele baš sa njom da glume, pitali smo Anicu koliko joj to laska i daje joj vetar u leđa da svaki put da svoj maksimum.

- To govori o tome da se verovatno uzajamno dobro razumemo i da uzajamno dobro radimo. Jer koliko god oni mislili da ja dajem njima, ja u stvari uzimam od njih. To je jedno neprestano uzimanje i davanje i pretpostavljam da to znači da je to dobar rad - objasnila je Anica.

U predstavi "Hipnoza jedne ljubavi" Anica Dobra igra sa ćerkom Minom. Ono što je zanimljivo jeste to da joj i u seriji igra majku. Njena ćerka Mina se takođe pojavljuje u seriji "Ubice mog oca".

- Ja sam više uprkos njoj odlučila da se ovim bavim, zato što jeste kliše da dete glumice želi da bude glumac. To smo već hiljadu puta čuli. I mislim da je dosta hrabro ići tim stopama zato što ne postoji ništa što ona nije ostvarila a što ja mogu da ostvarim - kazala je ranije Mina.

foto: Marina Lopičić

Kurir.rs/Blic/Kurir/Stefan Jokić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Zvezda serije "Ubice mog oca" ispričala više nego što je smela: Glumci otkrili šta sve nas čeka u drugoj sezoni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track