ISPLIVAO NOVI SKANDAL: Holivudski producent se izvinio glumicama koje nije zlostavljao!
Foto: Profimedia

odbacio optužbe

ISPLIVAO NOVI SKANDAL: Holivudski producent se izvinio glumicama koje nije zlostavljao!

Pop kultura -

Holivudski producent Harvi Vajnštajn (65) se izvinio glumicama jer ih je pomenuo u svojoj odbrani kako bi odbacio optužbe za silovanje.

Ozloglašeni holivudski silovatelj trenutno se na sudu bori protiv čak šest žena - Ketrin Kendal, Sara En Mejs, Luiziet Gajs, Melisa Sejdžmiler, Zoi Bruk i Nanet Klat.

Način na koji je želeo da sve ovde optužbe budu odbačene je tako što je iskoristio imena glumica Dženifer Lorens i Meril Strip kao "dokaz" da ne može da bude seksualni predator jer nijedna od te dve glumice nije govorila loše o njemu.

foto: Profimedia

U dokumentima Vajnštajn piše:

"Kao što je napisano, ovaj dokument će uključuti sve žene koje su ikada upoznale Vajnština, bez obzira na to da li su tvrdile da su imale negativne posledice kao rezultat tog sastanka. Među tim ženama će biti i Dženifer Lorens koja je rekla Opri Vinfri da poznaje Vajnštajn od svoje dvadesete godine i rekla: 'Uvek je bio fin prema meni', i Meril Strip, koja je javno izjavila da joj je Vajnštajn uvek iskazivao poštovanje u okviru njihovog radnog odnosa."

Na ovo je odgovorila glumica Dženifer Lorens i usprotivila se kontekstu u koji je smeštena njena izjava:

foto: Profimedia

"Harvi Vajnštajn i njegova kompanija nastavljaju da rade ono što su oduvek radili, a to je da izvlače stvari iz konteksta i koriste ih u svoje svrhe. To je ono što rade predatori i mora da prestane. Iako nisam bila ni na koji način maltretirana od strane Harvija Vajnštajna, stojim iza žena koje su pretrpele njegovo užasno zlostavljanje i podržavam ih da iskoriste sve što je potrebno da se on privede pravdi."

Nakon toga, Vajnštajnov portparol je za "TMZ" istakao da se holivudski mogul izvinjava obema glumicama, kao i da je savetovao svoj tim da ne koriste imena njegovih nekadašnjih poznanika.

foto: Profimedia

Kurir.rs/TMZ, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track