DODELJENE NAGRADE: Stoja najbolja glumica Festa!
Foto: Dragana Udovičić

SRPSKI FILM

DODELJENE NAGRADE: Stoja najbolja glumica Festa!

Pop kultura -

Beogradski pobednik za najbolji srpski film na ovogodišnjem Festu dodeljen je sinoć debitantskom ostvarenju Lazara Bodrože „Ederlezi rajzing“.

foto: Damir Dervišagić

Porno-glumica Džesika Stojadinović Stoja, kao i Sebastijan Kavaca, koji tumače glavne uloge - proglašeni su najboljim glumcem i glumicom.

foto: Damir Dervišagić

"Edelezi" je žanrovski inovativan i hrabar iskorak u srpskom filmu, precizan u realizaciji, dosledno i profesionalno je vođen od početka do kraja, što ga čini najkompletnijim filmom - obrazloženje je žirija u kome su bili Lordan Zafranović, Alen Sinkauz, Katarina Radivojević, Damjan Kozole i Miloš Timotijević.

foto: Damir Dervišagić

"Ederlezi rajzing" dobio je nagradu i za najbolju režiju.

foto: Promo

"Lazar Bodroža je pokazao sposobnost da konsekventno sprovede koncept futurističkog filma, a pri tome da uz vizuelni spektakl gledaoca dovede do stvarne misterije odnosa žene i muškarca", rekli su iz žirija, dok su Stoju pohvalili za preciznu glumačku ekspresiju.

foto: Damir Dervišagić

"Stoja je na savršeno kontrolisan način, minimalnim sredstvima, uspela da dočara lik Nimani prateći tačno viziju autora. Nadgradila je lik svojom preciznom glumačkom ekspresijom, ličnošću i harizmom, dok je Sebastijan Kavaca minimalnim ali snažnim glumačkim sredstvima otelotvorio ulogu arhetipskog muškarca Milutina i stvorio lik mističnog ali prijemčivog antiheroja".

Nagrada žirija pripala je filmu "Banditi u potrazi za mamom", u režiji Koste Ristića.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs, Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja