ALBANCI PAKUJU AFERU RADETU ŠERBEDŽIJI: Izmislili da će glumiti teroristu Adema Jašarija!
Foto: Dado Đilas

Skandalozno

ALBANCI PAKUJU AFERU RADETU ŠERBEDŽIJI: Izmislili da će glumiti teroristu Adema Jašarija!

Pop kultura -

Mogu vam reći sa sigurnošću da to što pišu prištinski mediji nije istina, kaže Danilo Šerbedžija za Kurir nakon što je objavljeno da će njegov otac u filmu igrati osnivača OVK

Albanski mediji na Kosovu izmislili su da je Rade Šerbedžija odbio da igra jednog od osnivača tzv. "Oslobodilačke vojske Kosova" Adema Jašarija u filmu koji priprema režiser Ljuan Krueziju.

Popularni glumac trenutno je u Americi i, kako kaže njegov sin Danilo za Kurir, sigurno nije dobio poziv da učestvuje u ovom projektu.

- Mogu vam reći sa sigurnošću da to što pišu mediji nije istina. Tata bi mi sigurno rekao da je dobio tu ulogu. S Radetom niko nije kontaktirao. Voleo bih i ja da meni igra u filmu Robert de Niro, ali to nije realno - objašnjava Šerbedžija.

Kako su naveli prištinski mediji, uloga Adema Jašarija u spornom filmu ponuđena je Radetu preko glumca Envera Petrovcija, ali je on odbio ponudu. Petrovci je, pak, kosovskom dnevniku Ekspres rekao da ne želi da se njegovo ime pominje u ovakvim vestima.

- Ovo nije vest... Ukoliko je Ljuan pomenuo moje ime, pogrešio je - rekao je Petrovci, koji se nije odazivao na naše pozive.

Zločinac Adem Jašari
Zločinac Adem Jašarifoto: Shutterstock

Reditelj Ljuan Krueziju uporan je u nameri da sarađuje sa Šerbedžijom iako nije uspeo da dođe do njega.

- Sviđa mi se da Srbin igra Adema Jašarija, zato što bi odmah ceo svet njega prihvatio - rekao je on za prištinske medije i dodao da još nije gotov scenario za film.

Adem Jašari bio je jedan od osnivača i vođa OVK, a poginuo je u sukobima s policijom u selu Prekaz početkom 1998. godine.

Najpoznatiji holivudski zli Rus, a ponekad i odvratni Srbin, Šerbedžija je već igrao Albanca, Murada Krasnićija, u nastavku filma „Otmica“. On je otac otmičara koga je u prvom delu ubio zvezda filma Lijam Nison. Murad pokušava da se osveti zbog smrti sina i uspeva da otme Brajana Milsa (Nisona) i njegovu ženu, a njihova ćerka odlučuje da ih izbavi.

Rade se u Holivudu proslavio ulogama u filmovima „Svetac“, „Sneč“, „Hari Poter“ i u seriji „CSI Majami“. Za razliku od naših glumaca koji na Zapadu za „sitne pare“ tumače uloge lakih žena, konobara i ubica, Rade je uspeo najbolje

da se proda.

Nebojša Glogovac
Nebojša Glogovacfoto: Damir Dervišagić

Patriota

Glogovac odbio Anđelinu Džoli

Nebojša Glogovac nije prihvatio saradnju sa Anđelinom Džoli na njenom filmu „U zemlji krvi i meda“ jer, uprkos slavi holivudske glumice, nije želeo, kako je tada izjavio, da Amerikanci govore o njegovom narodu.

- Nisam imao čast lično da upoznam gospođu Džoli. Kontaktirali su sa mnom njeni agenti. Agent Bob tražio je da dođem na audiciju za film u London. Kad sam shvatio da je reč o još jednom projektu u kojem će Amerikanci nama pričati priču o tome šta se kao događalo i kako smo mi proživljavali rat, a pritom nemaju pojma o suštinskim stvarima, zahvalio sam se na saradnji. I nisam zažalio. Film je ispao loš, Anđelina Džoli se nimalo nije proslavila kao rediteljka. Intuicija me je spasla - iskren je bio Glogovac.

Ljubomir Radanov - Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track