ĆERKA KEMALA MALOVČIĆA ZVEZDA U AUSTRIJI: Nisam želela da izbacim "ić" iz prezimena!
Foto: YOUTUBE

DRŽI SE SVOJIH PRINCIPA

ĆERKA KEMALA MALOVČIĆA ZVEZDA U AUSTRIJI: Nisam želela da izbacim "ić" iz prezimena!

Pop kultura -

Naredne sedmice u austrijske bioskope dolazi film "Posljednja žurka vašeg života" u kojem zapaženu ulogu tumači Edita Madita Malovčić, ćerka poznatog folk pevača Kemala Malovčića.

U jednom intervjuu, bečka pevačica i glumica ispričala je kako je u djetinjstvu imala problema zbog imena.

"Majka je želela da ne budem diskriminisana. Mislila je da bi to bilo moguće u okruženju kao što je katolička privatna škola", ispričala je Edita Malovčić u intervjuu za emisiju "Beč danas".

Edita, rođena u braku oca muslimana iz BiH, poznatog pevača Kemala Malovčića, i majke pravoslavne Srpkinje, kaže da je u katoličkoj školi naučila vrednosti i moral.

Međutim, i kasnije se morala boriti s predrasudama okruženja koje je smatralo da "dete gastarbajtera ne može pravilno da govori nemački niti da položi maturu".

foto: Printscreen

Slične probleme ima njen 15-godišnji sin: Takođe nosi prezime Malovčić i, po Editinim rečima, "stalno mora da se pravda zbog svog porekla".

Na početku karijere Editi su predložili da se odrekne "ić" na kraju svog prezimena. Odbila je...

"Možda je čudno ako to kažem, ali želela sam da dolažem da čovek ne mora stalno biti gastarbajter. Ti ljudi su napustili svoju zemlju zbog teške ekonomske situacije, nisu je ostavili dobrovoljno. Nisu mogli značajno napredovati zbog jezičkih i drugih barijera, bili su u specifičnoj situaciji", ispričala je Edita.

U Njemačkoj se Edita Malovčić proslavila u seriji "Mesto zločina". Drago joj je što je doživljavaju kao lepu 40-godišnju ženu, rođenu 1978. u austrijskom Penzingu. Osim glumačke ostvarila je zavidnu muzičku karijeru pod umetničkim imenom Madita.

(Kurir/radiosarajevo, Foto:Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Darko Lazić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track