Najnovije vesti

ĐAKON NENAD ILIĆ O NAJSKUPLJOJ SERIJI JAVNOG SERVISA SRBIJE: Nemanjići pate od lošeg scenarija
Foto: Promo

ISKREN

ĐAKON NENAD ILIĆ O NAJSKUPLJOJ SERIJI JAVNOG SERVISA SRBIJE: Nemanjići pate od lošeg scenarija

Pop kultura

Delovi mogu da se gledaju, ali povremeno su to pretrčavanja puna opštih mesta u kojima glumci baš i nemaju prostora da se iskažu, kaže sveštenik i reditelj

U šestoj epizodi serije „Nemanjići - rađanje kraljevine“, pod nazivom „Bitka braće“, konačno se pojavio kao monah Sava Dragan Mićanović. Glumac se temeljno pripremao za snimanje svojih scena, a vreme je provodio razgovarajući sa đakonom Nenadom Ilićem.

- Trenutno sam u Holandiji i nisam gledao poslednje epizode „Nemanjića“. Dragan Mićanović je dobar glumac, ali ne znam kako se snašao u ulozi. Mislim da je moju pomoć u intervjuima podvukao iz ljubaznosti. Jednom smo se videli u periodu kad su se on i mladi Andrej Pipović pripremali s rediteljem za svoje uloge. Pokušao sam da im prenesem svoj doživljaj Svetog Save - kaže Ilić za Kurir.

foto: Beta

Nenad Ilić je potomak zidara Srba iz zapadne Makedonije, koji su još u 19. veku gradili zgrade po Beogradu. S majčine strane bilo je nekoliko prosvetara u lozi, a deda je bio profesor matematike u Prvoj beogradskoj gimnaziji. Nenad se veoma uspešno bavi režijom kao slobodan umetnik, a pre Fakulteta dramskih umetnosti studirao je arhitekturu. Nakon diplomiranja upisao je i postdiplomske studije na Filološkom fakultetu.

foto: Zorana Jevtić

O seriji „Nemanjići“, kao i veći deo javnosti, nema da kaže mnogo lepih reči.

- Zanima me šta je uradio Mićanović kao Sava, mada pomalo strepim, jer serija pati od veoma lošeg scenarija. Ponekad delovi mogu da se gledaju, a povremeno su to pretrčavanja puna opštih mesta u kojima glumci baš i nemaju prostora da se iskažu - zaključuje Ilić.

foto: PrintScreen

ZAPAŽENA O Jeleni priča cela Srbija

SCENA EVDOKIJE S DOZOM EROTIKE

Jelena Gavrilović „proterana“ je kao Evdokija iz serije „Nemanjići“, a socijalne mreže nakon prikazivanja bruje o njenom sjajnom kostimu i grudima koje izviruju iz spavaćice.

Glumica je ranije izjavljivala da bi prihvatila da glumi u ostvarenjima koja podrazumevaju naglašenu dozu erotike, a slično nešto je već uradila na probnom snimanju filma „Balada o Pišonji i Žugi“.

- Ne vidim ništa sporno. Priča je svima već verovatno dobro poznata, a ja sam devojka koja je opisana u pesmi „Zabranjenog pušenja“. Igram glavnu žensku ulogu, jedan lep i izazovan lik manekenke Amile iz Milana, u koju je Pišonja zaljubljen. Nismo snimali ljubavnu scenu. Ona se, prosto, samo presvlači - rekla je tada za Kurir Gavrilovićeva.

foto: Pixabay

Nova greška

MALINE JELI PRE NEGO ŠTO SU DOŠLE U SRBIJU

Lovci na greške nemaju milosti prema „Nemanjićima“ zbog scene u kojoj Stefan Prvovenčani nudi izaslanika pape malinama. U Srbiji je malina počela da se gaji 1880. godine kao ukrasna baštenska biljka. Robna proizvodnja maline počinje oko 1920, a moguće da je u srednjem veku postojala slična šumska biljka.

Ljubomir Radanov - Foto: Promo; Beta; PrintScreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...