DRAGANA VARAGIĆ SE VRATILA U NARODNO POZORIŠTE: Jagodinka u komadu Devedesete
Foto: Marina Lopičić

KOD KUĆE

DRAGANA VARAGIĆ SE VRATILA U NARODNO POZORIŠTE: Jagodinka u komadu Devedesete

Pop kultura -

Varagićeva će tumačiti lik Sonje umesto glumice Suzane Petričević, koja zbog bolesti nije bila u mogućnosti da prisustvuje probama

Dragana Varagić imala je 27 godina kad je glumila Jagodinku Simonović u kultnom filmu „Varljivo leto ‚68“, a nakon toga, 1993. godine, dala je otkaz u Narodnom pozorištu i otišla da živi u Kanadi. Sada se vraća u svoju matičnu kuću, i to sa ulogom u predstavi Egona Savina „Devedesete“.

Varagićeva će tumačiti lik Sonje umesto glumice Suzane Petričević, koja zbog bolesti nije bila u mogućnosti da prisustvuje probama.

Jedna od najpoželjnijih mladih glumica osamdesetih vratila se u Beograd pre tri godine i zaigrala na sceni Bitefa. Od tada živi i radi na relaciji Beograd-Kanada, a sada je odlučila i da se vrati na daske Narodnog pozorišta.

- Devedesete su za naše društvo velika i važna tema. O tom periodu će istoričari i sociolozi tek misliti i pisati. Pozorište traga za umetničkom istinom i nema ništa s datumima. Atentati, prevrati, ratovi... samo su okolnosti krize, jedna od karakteristika dramske radnje - rekao je reditelj Egon Savin u jednom intervjuu.

M. C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track