SVAKAKO ME PROZIVAJU, NE ZNAM ŠTA DA RADIM: Pravilo Kejtlin Džener kojih sada MORA da se pridržava svaki član porodice
Foto: Profimedia

GLASNO I JASNO

SVAKAKO ME PROZIVAJU, NE ZNAM ŠTA DA RADIM: Pravilo Kejtlin Džener kojih sada MORA da se pridržava svaki član porodice

Pop kultura -

Olimpijac Brus Džener je zaključno sa operacijom promene pola u januaru protekle godine započeo život kao žena imena Kejtlin Džener u, kako sama navodi, konačno odgovarajućem telu. Međutim, majka je i danas zove Brus, a ćerke Kendal i Kajli koje je dobio u braku sa Kris Džener, oslovljavaju ga sa "tata".

A post shared by Caitlyn Jenner (@caitlynjenner) on

"Kejtlin je sa svom decom pričala jedan na jedan. Rekla im je da uzmu koliko god vremena da im je potrebno da se naviknu na novonastalu situaciju. Volela bi da je ne zovu 'Brus', ali u to vreme bilo je sasvim u redu reći joj 'tata'. Niko nije imao problem s tim", izjavio je porodični prijatelj.

Bez obzira na to kako se ona osećala, koja je suštinski čitavog života znala "šta nije u redu", Kejtlin razume da nijedna promena ne dolazi preko noći. Deci nije bilo neprijatno kad bi im se omaklo, ali trudili su se makar da je oslovljavaju po novom imenu.

Ipak, kako je vreme odmicalo, mučki se borila protiv grešaka i insistirala da je zovu ili po novom imenu, ili "mama". Ovaj pristup zapravo uopšte nije neobičan, istakla je jedna doktorka koja radi sa porodicama koje prolaze kroz sličnu situaciju.

"Svaka porodica uči na svoj način i navikava se na novonastalu situaciju tako što nameće neka nova pravila ponašanja, sebi svojstvena. Mi nemamo naziv za transrodnog roditelja, pa je sve stvar izvora i dogovora", objasnila je Antonija Kareto.

Kejtlin je nedavno izjavila da ne može rečima opisati koliko joj se život promenio na bolje od promene pola. Kada bi je još deca oslovljavala sa "mama" smatra da njenoj sreći ne bi bilo kraja.

A post shared by Caitlyn Jenner (@caitlynjenner) on

(Kurir.rs/Yahoo/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track