NIŠTA OD ODŠTETE ZLOSTAVLJANIM ŽENAMA, VAJNSTAJN OSTAO DUŽAN I PORODICI OBAMA: Holivudski napasnik pokušava da se otrese bede po svaku cenu
Foto: Profimedia

NOVI TALAS SLEDI

NIŠTA OD ODŠTETE ZLOSTAVLJANIM ŽENAMA, VAJNSTAJN OSTAO DUŽAN I PORODICI OBAMA: Holivudski napasnik pokušava da se otrese bede po svaku cenu

Pop kultura -

Protekle nedelje, kompanija Harvija Vajnstajna kojeg su decenijama pratile optužbe za zlostavljanje, proglasila je bankrot. Na taj način, ista ta kompanija ostala je dužna ćerki Baraka Obame, Robertu de Niru, Hajdi Klum i mnogim drugim poznatim ličnostima, kao i zlostavljanim ženama.

Inače, Malija Obama samo jedna od popisanih osoba na 394 stranice kojima kompanija duguje novac. Ćerka nekadašnjeg predsednika SAD neće dobiti svoju platu, kao ni Dženifer Lorens, Majkl Bej, Danijel Redklif, Set Rogen... Najviše će izgubiti Sastrako, kojoj duguju čak 17,4 miliona dolara. Malija je početkom prošle godine privela svoj staž kraju u ovoj kompaniji, na čijem je čelu bio producent Harvi Vajnstajn.

foto: AP 7.10.2017

Proglašenje bankrotstva prošlog ponedeljka znači i da su svi koji su s Vajnstajnom potpisali ugovor o tajnosti podataka sada slobodni, i da taj ugovor više nije obavezujući. Bankrot takođe znači da će se prvo naplatiti osigurani kreditori, a ne zlostavljane žene koje tuže kompaniju, kao i da nijedna žena, ako to već nije učinila, ne može tužiti kompaniju.

Lantern kapital nudi 424,5 miliona dolara za kompaniju. Ta ponuda ostavlja otvorenim pitanje koliko će novca ostati žrtvama Vajnstajnovih navodnih zlostavljanja. Osiguranje bi trebalo da osigura 30 miliona dolara.

Oslobađanje žena iz ugovora kojim je Vajnstajn pokušavao da ih ućutka takođe znači da bi mogao da usledi još jedan talas optužbi protiv producenta od onih koji su se do sada plašili da progovore.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Express.hr/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track