POHVALE: Pozorište nam je neuništivo!
Foto: Dragana Udovičić

Milena i Ceca oduševljene „Devedesetim“

POHVALE: Pozorište nam je neuništivo!

Pop kultura -

Glumice posebno hvale sjajnu igru pet koleginica - Rade, Olge, Milice, Dragane i Anje - i uverene su da će se komad igrati na sceni Narodnog pozorišta još mnogo godina

Svetski dan pozorišta je u Narodnom pozorištu, u sezoni kad slavi 150 godina od svog osnivanja, proslavljen premijerom drame Gorana Milenkovića „Devedesete“.

Pet glumica - Radmila Živković, Olga Odanović, Dragana Varagić, Anastasija Mandić i Milica Gojković - pozdravljene su višeminutnim aplauzom i ovacijama, a u publici je bio sam krem srpskog glumišta.

foto: Zaknic Vicencio

Glumica Milena Dravić iz sale je izašla ozarena i sa osmehom oduševljenja.

- Predstava je odlično urađena. Nemam rači. Pozorište je večno, a bez velike posvećenosti svom poslu ne možemo očekivati pravu umetnost - rekla je Dravićeva.

I Svetlana Ceca Bojković ima slične impresije o novoj režiji Egona Savina u Narodnom pozorištu.

- Izuzetno mi se dopala predstava. Dopao mi se tekst, režija, scenografija i sjajna igra glumica Rade, Olge, Anje, Dragane i Milice. Toplo je preporučujem publici i uverena sam da će predstava biti posećena godinama - kaže Ceca.

Glumica kaže da nema razloga da brinemo za budućnost.

- Pozorište je neuništivo. Civilizacije nestaju, a kad se naprave nove iz pepela, pozorišta se ponovo podignu kao feniks. Kultura je svima duhovna hrana - smatra glumica.

foto: Dragana Udovičić

Na spektakularan način se nakon 25 godina na scenu vratila Dragana Varagić, koja je iz Narodnom pozorišta otišla 1993, a popularnost je stekla kao Jagodinka Simonović u filmu „Varljivo leto“.

- Zamorila sam se od povezivanja s tom ulogom. Ja razumem da, zato što nisam bila ovde toliko dugo, ljudi ne znaju šta sam radila u međuvremenu. U početku mi je to bilo simpatično, a sada me zamara. Jagodinka ne pravi kopču sa onim što sada radim - rekla je Dragana za Glossy nakon pres-konferencije.

foto: Dragan Kadic

Sjajna Borina muzika

IMAO SAM TEŽAK ZADATAK

Pohvale, pored glumačke postave, zaslužuje i autor muzike Bora Đorđević. Bend Riblja čorba dodatno nas je rok numerama vratio u vreme kriminala.

- Pisac i reditelj su mi zadali težak domaći zadatak. Morao sam da napišem glup tekst i još gluplju muziku. Mučio sam se ko crv u kamenu. „Ovde“ sam napisao kao veliko finale - rekao je Bora.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Dragana Udovičić, Marina Lopičić, Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track