TANASIJE UZUNOVIĆ U FILMU ČARAPE KRALJA PETRA: Čast mi je da igram vojvodu Putnika
Foto: Dragana Udovičić

Neumoran

TANASIJE UZUNOVIĆ U FILMU ČARAPE KRALJA PETRA: Čast mi je da igram vojvodu Putnika

Pop kultura -

Značajno Lazar i Petar Ristovski uzeli su na sebe da ovaj deo naše slavne istorije obeleže na dostojanstven način. Mnogi često žele da neke delove istorije gurnu pod tepih, kaže slavni glumac

Sjajnog glumca Tanasija Uzunovića mnogobrojna publika „Nemanjića“ videla je kao bolje rešenje za lik Stefana Nemanjića nego Mladena Nelevića. On za Kurir kaže da poštuje odluku reditelja i da je zadovoljan svojom ulogom velikog slikara Antonija Zografa.

- Moja saradnja s Markom Marinkovićem je bila dobra. Neki drugi oci su odlučili da to tako bude. Igrao sam Zografa i publika će me videti još u dve epizode. Nervira me sva ta ujdurma koja se napravila oko „Nemanjića“. Ima mnogo lošijih serija, a ona ispunjava sve zahteve i kriterijume za publiku kojoj je i namenjena - smatra Uzunović.

foto: Privatna Arhiva

Tanasija posle „Nemanjića“ čeka i snimanje serije i filma „Čarape kralja Petra“.

- Lazar Ristovski me je pozvao da igram vojvodu Radomira Putnika. Čast mi je da igram u tom projektu jer će to biti veliki film i serija. Lazar i Petar su uzeli na sebe da taj deo naše slavne istorije obeleže na dostojanstven način - kaže legendarni glumac.

Jubilej

Sa Uzunovićem smo uoči praznika razgovarali na proslavi 70 godina Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

- Proveo sam u ovom pozorištu 33 godine i smatram ga svojom drugom kućom. JDP je stub srpske kulture koji je neuništiv. Ovo je slava ne samo Beograda nego cele Srbije - smatra glumac.

On je pobornik da ime Jugoslavija mora da ostane u imenu pozorišta.

Velika drama

- Jugoslavija je bila prekrasna ideja, koju njeni narodi nisu uspeli da shvate i podrže. S punim pravom naše pozorište nosi naziv Jugoslovensko dramsko i ima veći značaj i van tih prostora.

Tanasije pored mnogobrojnih uloga na filmu, neumorno igra 16 godina u predstavi „Velika drama“.

- Siniša Kovačević je pored Dragoslava Mihailovića jedini pisac koji piše o tom periodu naše istorije koji mnogi pokušavaju da gurnu pod tepih. Mi kroz „Veliku dramu“ saznajemo istinu o sebi. Publika zato i voli ovu predstavu - zaključuje Uzunović.

foto: Zorana Jevtić

O Ristovskom

Šalio se da ostavlja glumu

Tanasija je iznenadila vest da se filmom „Čarape kralja Petra“ Lazar Ristovski oprašta od glume:

- Nadam se da se samo šalio. Bila bi velika šteta da se sada povuče.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Dragana Udovičić, Privatna arhiva, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track