Najnovije vesti

Džoni Štulić o svojoj NEPOROČNOSTI: Nisam čak ni pušio, niti podnosio cigarete i dim. Uvek sam bio CRNO-BELI FILM, nikad KOLOR.
Foto: Printscreen YouTube

POZNATI MUZIČAR

Džoni Štulić o svojoj NEPOROČNOSTI: Nisam čak ni pušio, niti podnosio cigarete i dim. Uvek sam bio CRNO-BELI FILM, nikad KOLOR.

Pop kultura

Muzičar Branimir Džoni Štulić, koji juče napunio 65. godina, svojevremeno je u jednom intervjuu otkrio je da je u rokerskim krugovima pomalo već mitskih 80-ih bio skoro pa žigosan kao neporočan.

foto: EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

"Čak nisam ni pušio. Nisam mogao da podnesem cigarete i dim. Jedino sam propušio kada sam počeo da prevodim ove je***e klasike. A kad popušim cigaretu, onda napravim džoint, legnem, on me uspori i onda mogu da radim red po red", kazao je muzičar koji je u sredu  proslavio 65. rođendan.

"Inače, pri zdravoj pameti i svesti, koji bi normalan čovek mogao da prevodi sto hiljada linija red po red?", objasnio je Štulić svoj odnos prema "lakim drogama". O njegovom elegantno, netipičnom odevanju i ponašanju za te godine, odgovorio je veoma jednostavno: "Nikada nisam bio roker, ja jednostavno jesam. Rok je došao sa hipicima, ja sam izgledao kao hipik, ali nikad to nisam bio. Uvek sam bio crno-beli film, nikad nisam bio kolor. Roker ne znači ništa", prokomentarisao je i taj deo.

 

Sretan rođendan Branimire!!! #johnnystulic

A post shared by Amira Medunjanin (@amira_medunjanin) on

Potom je objasnio da nikada nije bio sklon alkoholu, zbog čega je izazivao nevericu kad zapravo ne bi znao što da radi sa gajbom piva koju bi mu doneli uoči koncerta.

"Ja ih bledo gledam, a oni kažu: 'Kakav si ti roker, a ne piješ pivo?' Pa, ne pijem pivo jer mi prsti odmah nabubre, lepljivi su i ne mogu da sviram. Pivo ubija i motoriku. Ali je dobro posle fudbala", ispričao je.

Naravno da je "priznao" da su tekstovi njegovih pesama aktuelni i danas. Objasnio je da je uvek radio tako da bi tekst smišljao na melodiju koju bi prethodno imao. Isprva je, kaže, mislio da pesma nije prava ako se ne rimuje.

 

#johnnystulic Trazim ritam u koraku usporavam ti hod

A post shared by Jovan Dinić (@jocaa030) on

A onda je shvatio - "Homer se uopće ne rimuje. Verojatno ga smatraju pesnikom jer je u heksametru, ali nije ni to. Pesnik mora dobro da poznaje zvezde i astrologiju, da upotrebljava prave reči, da ima dobru priču i naglasak. To sve čini pesnika. I obavezno da mu barem jedan pasus bude o hrastu i kamenu", pesnički je zabrazdio u opisu.

Pojasnio je da su hrast i kamen bitni zato što o njima razgovaraju mladić i djevojka. "Ako nema mladića i djevojke, onda nema ni priče."

foto: Printscreen YouTube

Usput je prokomentirao Nobela za Dilana, uzevši za primer, a koga drugog nego, sebe samog. "Ponosim se što u životu nisam dobio nikad ništa. Čak ni zahvalnicu. Tako će ostati. Nobel je čisto politička nagrada. Najbolji kompozitori bili su Bitlsi. Iznedrili su sigurno izvrsnih 30 pop pesama. Svi ostali napravili su po nekoliko. Arsen Dedić napravio ih je 10, Bregović pet, a ja sam ih bogami napravio više od 30. Nikada nisam radio hitove, ali su moje pesme jake po sebi", zaključio je.

 

#goodmorning #listening #azra ?? #johnnystulic ? #ako #znas #bilo #sto

A post shared by Amar (@amar.lale.dzekoo) on

Kurir.rs/Novosti.rs/ Foto: Printscreen Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...