(VIDEO) KOPERFILD NA SUDU: Tuže ga zbog povrede, da li će morati da OTKRIJE SVOJE TAJNE?!
Foto: Profimedia

mAGIJA

(VIDEO) KOPERFILD NA SUDU: Tuže ga zbog povrede, da li će morati da OTKRIJE SVOJE TAJNE?!

Pop kultura -

Jedan od najpoznatijih svetskih iluzionista, Dejvid Koperfild, mogao bi da se nađe pred sudom i da bude primoran da otkrije jednu od tajni svog nastupa.

foto: Profimedia

Naime, tokom jednog nastupa čuvenog Koperfilda, učesnici u triku su morali da prođu kroz tajni prolaz u hodnike i spoljni prostor koji ih je vratio natrag u publiku gde su sedeli. Jedan od statista u triku, Gavin Koks, se tokom meteža iza scene okliznuo, isčašio rame i povredio glavu.

"Nikad me nisu upozorili da bi mogao da se povredim tokom izvođenja tačke. Da sam to znao, ne bih učestvovao", ispričao je britanski turista Gavin Koks (58), koji je 2013. u Las Vegasu gledao Dejvidov (61) nastup.

Koks tuži Koperfilda i tvrdi da se okliznuo tokom njegovot trika poznatijeg kao "Srećnih 13". Gavin tvrdi da je tokom ove povrede zadobio i traumu mozga.

"Bilo je mračno i nisam znao kojim tačno putem treba ići. Usto tamo su se izvodili radovi i veći dio je prekrila prašina", ispričao je Koks koji se na putu prema gledalištu okliznuo.

Adovkat firme koja je vlasnik kazina u kome je Koperfild imao nastup kaže kako je Britanac stradao jer je 'promašio' stepenicu i da je prostor kroz koji je prolazio nizak i bezopasan. Dodao je kako je mađioničar 10 minuta prije Koksa hodao istim delom zbog drugog trika i primetio bi da je bilo kakvih problema u toj ruti.

Koks u svojoj tužbi tvrdi da je potrošio više od 400.000 dolara na lečenje.

"Javnost ne bi trebala da zna tajne koje se kriju iza trika", požalio se Koperfild, no sudija je odbio njegov prigovor. Istaknuo je da s obzirom da Koperfild izvodi trik već desetak godina i u njemu je učestvovalo oko 50.000 članova publike, 'tok radnji' iza scene je već dosta poznat.

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track