KOMEDIJA REŽIM LJUBAVI U ATELJEU 212: Na predstavu s ličnom kartom
Foto: Promo

Osveženje

KOMEDIJA REŽIM LJUBAVI U ATELJEU 212: Na predstavu s ličnom kartom

Pop kultura -

Komediju iz pera Tanje Šljivar moći će da pogledaju samo stariji od 16 godina zato što se u komadu govori o seksu, muškim i ženskim polnim organima i šupljinama

Na maloj sceni „Petar Kralj“ Ateljea 212 premijerno će u subotu biti izvedena predstava „Režim ljubavi“ reditelja Bojana Đorđeva.

Komediju iz pera Tanje Šljivar moći će da pogledaju samo stariji od 16 godina zato što u komadu ima dosta vulganosti, govori se o seksu, muškim i ženskim polnim organima i šupljinama.

foto: Nemanja Pančić

Monogamija i poliamorija

Dobitnica Sterijine nagrada u svom novom tekstu istražuje, analizira, komentariše i kritikuje različite aranžmane ljubavnog sparivanja u savremenom kulturnom kontekstu instant komunikacija na društvenim mrežama, onlajn dejting sajtovima i aplikacijama, te problem uspostavljanja komunikacije među partnerima, onima koji participiraju u određenom ljubavnom aranžmanu: monogamna veza, serijska monogamija, veza sa preljubama, trijade, celibat, brakovi... do suočavanja sa fenomenom poliamorije (aranžman koji podrazumeva ljubavni - seksualni i emocionalni - odnos u kome učestvuje više subjekata u najrazličitijim vrstama sparivanja).

U predstavi igraju Sofija Juričan, Miloš Timotijević, Aleksandra Janković, Dejan Dedić i Jelena Ilić, a šta se tačno krije iza zagonetnog plakata i teksta saznaćemo narednog vikenda.

foto: Promo

Premijera u Nemačkoj

Tanji Šljivar, dramskoj spisateljici iz Banjaluke, Atelje je naručio da napiše dramu „Režim ljubavi“, a nakon Beograda imaće premijeru drame „Kao i sve slobodne devojke“ u Dojčes teatru u Berlinu.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Autorka sluša i folk

CECINE PESME SU FEMINISTIČKE

Tanja Šljivar u svojim tekstovima bori se za prava žena, a ne krije da sluša pesme Cece Ražnatović.

- Omiljena Cecina mi je „Ličiš na moga oca“. To je feministička pesma. Ljudi misle da u njenim pesmama nema feminističkih elementa, ali ja se ne slažem. Ona i Marina su uradile mnoge progresivne stvari - rekla je Šljivarova za banjalučku ATV.

LJ. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track