NAJBOGATIJI KOMIČAR NA SVETU: Džeri živi život na VISOKOJ NOZI! 64. rođendan čuvenog Sajnfelda
Foto: Profimedia

BOG KOMEDIJE

NAJBOGATIJI KOMIČAR NA SVETU: Džeri živi život na VISOKOJ NOZI! 64. rođendan čuvenog Sajnfelda

Pop kultura -

Komičar, glumac, producent i pisac Džeri Sajnfeld danas je napunio 64 godine. Rodio se u Bruklinu. Majka mu je Sirijka, a otac Mađar.

foto: Profimedia

Proslavio se ulogom samog sebe u seriji 'Sajnfeld'. U početku su planirali samo četiri epizode. Kasnije je i sam Sajnfeld otkrio kako nije očekivao da će serija doživeti toliki uspeh.

Devet sezona serije emitovalo se od 1989. do 1998., a osmislili su je producent i komičar Lari Dejvid (70) i sam Džeri.

foto: Profimedia

U seriji se viđao sa 66 žena, medu kojima su bile glumice Kurnti Koks (53), Kristin Tejlor (46), Debra Mesing (49), Teri Hatčer (53) i Kristin Dejvis (53).

Današnju suprugu Džesiku upoznao je 1999. Osim što je tad bila u braku s producentom Erikom Nederlanderom, tek se vratila s tronedeljnog medenog meseca u Italiji. Brak se ubrzo raspao, a Džeri ju je zaprosio kasnije te iste godine. Venčali su se sedam nedelja kasnije, na sam Božić. I

foto: Profimedia

Sajnfeld je od lani najbogatiji komičar na svetu. Njegovo bogatstvo procenjuje se na 920 miliona dolara. Milione je zaradio i na pisanju knjiga i držanju govora.

A milione dolara troši i na svoj hobi. Naime, Sajnfeld je strastveni kolekcionar automobila, a najdraži su mu oni marke Porše.

foto: Profimedia

Prema pisanju stranih medija, pre nekoliko godina u garaži ih je imao čak 46, među kojima i Porše 550 Spajder iz 1955., isti model koji je vozio glumac Džejms Din kad je tragično preminuo.

foto: Profimedia

Njegova kolekcija oldtajmera i luksuznih automobila smatra se jednom od najvrednijih u SAD-u.

Kurir.rs/ Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track