PET SLAVNIH, BOGATIH ŽENA SU NA POČETKU DOBIJALE OTKAZE NA POSLU: Baš to im je pomoglo da postanu najuspešnije na svetu!
Foto: Profimedia

IZGRADILE SJAJNE KARIJERE

PET SLAVNIH, BOGATIH ŽENA SU NA POČETKU DOBIJALE OTKAZE NA POSLU: Baš to im je pomoglo da postanu najuspešnije na svetu!

Pop kultura -

U početku im nije baš sve išlo glatko, ali baš zato su danas tu gde jesu.

Za ovih pet poznatih i veoma uspešnih žena danas svi znaju, ali u početku im nije baš sve išlo toliko glatko.

Naime, kad su tek započele karijere, mnogi nisu verovali u njih niti u to da će jednog dana uspeti u životu. Tih pet slavnih žena su: Ana Vintur, Seli Kravček, Madona, Ledi Gaga i Vera Vang.

1. Ana Vintur

Ona je 1975. godine postala modna urednica "Harper’s Bazaar", ali je samo devet meseci nakon što je počela - dobila otkaz.

"Mislim da svako bar jednom treba da doživi takav neuspeh. To te natera da pogledaš samog sebe… Važno je imati i padove, jer to je jednostavno realnost života. Savršenstvo ne postoji", ispričala je Ana. Danas je jedna od najvećih modna ikona i glavna urednica najpopularnijeg modnog magazina na svetu, "Vogue". Čini se da joj je onaj otkaz itekako bio potreban.

A post shared by そに (@seo.neee) on

2. Seli Kravček

Ona je provela skoro 30 godina na poziciji jedne od najuspešnijih direktorki, ali 2008. godine dobila je otkaz na mesto glavne finansijske direktorke jedne kompanije.

"Osećala sam se kao da prolazim razvod", ispričala je svojevremeno. Ubrzo je dobila posao u globalnoj jedinici za menadžment u "Bank of America", ali je zatim za dve godine, nakon rekonstruisanja banke, ponovo dobila otkaz. Tada je odlučila da pokrene sopstveni biznis i danas je direktorka "Ellevest", digitalne investicione platforme za žene koju podržava čak i slavna teniska zvezda Venus Vilijams.

3. Madona

Madona je, nakon što je odustala od fakulteta i preselila se u Njujork, dobila posao u "Dunkin’ Donuts", gde nije radila ni ceo jedan dan. Nakon što je gosta zalila želeom, poslodavci su joj odmah dali otkaz. I nakon ovog (jednodnevnog) pokušaja, radila je u još nekoliko restorana brze hrane i kafića, pre nego je upoznala muzičku scenu 1979. godine. U početku je prihvatila nekoliko jako slabo plaćenih svirki, ali je vrlo brzo prepoznata kao posebna i veoma talentovana, a kaže, oduvek je znala da će jednog dana postati zvezda.

A post shared by Madonna (@madonna) on

4. Vera Vang

Poznata dizajnerka Vera Vang 1968. godine nije uspela da uđe u klizački olimpijski tim za Olimpijske igre, ali je nakon toga postala urednica magazina "Vogue". Venčanice je počela da dizajnira sa svojih 40 godina, a danas je jedna od najprestižnijih dizajneriki na svetu s biznisom koji vredi više od 1 milijarde dolara. Takođe, da se vratimo na klizanje u koje joj nisu dali – vratila se i na to polje i to tako što je dizajnirala klizačko odelo prvakinji Nensi Kerigan.

5. Ledi Gaga

Prvo je radila za izdavačku kuću "Island Def Jam", ali su je otpustili nakon samo tri meseca. Nakon što su joj javili da je dobila otkaz, kaže, "plakala je toliko jako da nije govorila." Ipak, čini se da je gubitak bio njihov, a ne njen, jer je Stefani Germanota danas najpoznatija pop pevačica, dobitnica je šest Gremi nagrada i dobitnica nagrade "Hall of Fame". Njene pesme redovno su na listi Bilbordovih najvećih hitova, a njeno trenutno bogatstvo procenjeno je na oko 59 miliona dolara, prema podacima Forbsa.

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

Kurir.rs/Net.hr, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) BRAVO MACO! Kad vidite samo sa koje visine je skočila ova mačka za zgrade, oduševićete se, a bilo je baš rizično

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track