NAJVEĆE ZVEZDE REGIONA NA 34.VALJEVSKOM JAZZ FESTIVALU!
Foto: Promo

NAJAVA

NAJVEĆE ZVEZDE REGIONA NA 34.VALJEVSKOM JAZZ FESTIVALU!

Pop kultura -

U valjevskom Centru za kulturu predstavljen je program 34. Valjevskog jazz festivala koji će biti održan od 24. do 26. maja.

Po rečima umetničkog direktora Milana Đurđevića, ambicioznost sa kojom se ušlo u organizaciju i kreiranje ovogodišnjeg programa bila je logična iz razloga tradicije, veličine i značaja ovog festivala kao i želje da se u bliskoj budućnosti Valjevski džez festival kao brend svrsta u niz nosećih kulturnih događaja u zemlji.

U uvodnom programu 24. maja „Svi zajedno na 2 i 4“ deca će pevati džez sa idejom i porukom da se najmladji vrate kvalitetnoj muzici.

Kompletan program će se i ove godine odvijati na tri bine: Platou ispred Centra za kulturu, velikoj sali Centra za kulturu i holu.

U petak 25 .maja, program na Platou u 18.30 h otvara Mehanički balet (ex Teatar Bizar) a u 19.15 h nastupa Bane Lalić MVP.

foto: Promo

Centralni dogadjaj ovog dana je koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića u velikoj sali (21 h) nakon čega posetioci mogu da uživaju u holu na koncertu Vasila Hadžimanova sa Young Stars bendom, mladim muzičarima sa Berklija.

Subotu, 26. maj otvaraju bluzeri na Platou: u 18.30 Pilot blues bend a u 19.15 h Zona B.

Apsolutni hedlajner 34. Valjevskog jazz festivala je najveća regionalna zvezda, Zlatan Stipišić Gibonni koji će sa kvintetom Matije Dedića i violinistom Markom Ramljakom izvesti svoje najveće hitove u džez aranžmanima u 21 čas na velikoj sceni Centra za kulturu.

„Ovaj koncert je bez sumnje jedan od najekskluzivnijih muzičkih dogadjaja danas i mislim da Valjevo i Valjevci mogu biti ponosni što će na ovakav način skrenuti pažnju i na festival i na grad koji će tih dana biti mesto jednog pravog „world music sajma” po ugledu na svetske džez festival“, rekao je Djurdjević.

U holu u 23 h nastupiće Bojana Stamenov (Jam innovation) a zavesu na ovogodišnji festival spustiće pola sata posle ponoći Kepa & Free spirits uz repertoar legendarne grupe Smak.

Koncept festivala značajno je promenjen prošle godine. Pod motom „New jazz moment“ učinjen je veliki programski zaokret sa ciljem da se posetioci vrate u sale u kojima se svira izvorni ali i džez koji je komunikativan sa srodnim muzičkim pravcima (soul, bluz, r’n’b) i time privuče neka nova publika, očigledno željna kvalitetnih muzičkih sadržaja.

foto: Promo

Karte za 34.Valjevski jazz biće u pretprodaji od 10. maja na blagajni Centra za kulturu Valjevo.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja