ZAFIR HADŽIMANOV O KRITIKAMA NA RAČUN NEMANJIĆA: Serija i treba da nas razonodi i opusti
Foto: Nemanja Pancic

NOva uloga

ZAFIR HADŽIMANOV O KRITIKAMA NA RAČUN NEMANJIĆA: Serija i treba da nas razonodi i opusti

Pop kultura -

Gledaoci RTS pogledali su u nedelju finale serije "Nemanjići". U epizodi pod nazivom "Zora" krunu Stefanu Prvovenčanom i samostalnog srpskoj crkvi daje nikejski car Teodor Laskaris, koga igra Zafir Hadžimanov. On uspeva da ubedi Savu da bude prvi arhiepiskop.

- Kad me je reditelj pitao da li bih hteo da igram jednog cara, rekao sam mu da sam se oduvek osećao kao car, pa hajde jednom da to i pokažem. Šalim se, naravno. Uloga je vrlo interesantna - rekao je Zafir.

Velikom glumcu je drago što je RTS imao hrabrosti da obradi jednu ovako važnu temu.

- Serija je poučna, ne samo u školskom smislu, mada i tako veoma malo znamo. Sve je stalo i vrti se oko Kosova, malo o Karađorđu i Milošu, a Nemanjići su malčice ostali po strani, iako su ostavili značajne belege za sobom, naročito manastire. Meni se tako čini, kao jednom malom zrnu žita u toj pogači. Drago mi je što se to događa. Pomalo mi je zlo, da ne kažem nešto gore, od ovih repriza. Malo su čak postale i neprijatne jer, bože me prosti, pola ljudi više nema. Serije treba da nas razonode, opuste, nasmeju, a ne da gledamo Novo groblje - rekao je u jednom intervjuu Hadžimanov. Planirano je da se radi i nastavak "Nemanjića", ali producenti još nisu otkrili datum snimanja.

Kurir.rs/ Foto: Nemanja Pančić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Svi pričaju o prelepoj srpskoj princezi koju igra Sloboda Mićalović, ali malo njih zna da je njen DEDA NAJPOZNATIJI DUŽD, SAHRANJEN U AJA SOFIJI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track