ODAO POČAST PREMINULOJ SUPRUZI: Pol Mekartni donirao fotografije muzeju u Londonu! Linda bi tako želela...
Foto: Profimedia

Ser Pol

ODAO POČAST PREMINULOJ SUPRUZI: Pol Mekartni donirao fotografije muzeju u Londonu! Linda bi tako želela...

Pop kultura -

Pol Mekartni posklonio je slike svoje pokojne supruge muzeju. Među fotografijama su portreti članova bendova Bitls i Roling Stouns te pokojnog gitarista Džimija Hendriksa, a kamerom je zabežila i brojne privatne trenutke svoje porodice.

foto: Profimedia

Linda Mekarntni bila je talentovani svedok razdoblja pop kulture. Istraživala je brojne kreativne pristupe umetničkoj fotografiji, a kamerom je uspela zabežiti i nežne trenutke s članovima porodice, rekao je muzejski kustos Martin Barns.

Dodao je kako je zahvalan muzičaru Ser Pol Mekartni (75) i njegovoj porodici na velikodušnoj donaciji londonskom muzeju.

Slike Linde Mekartni, koja je 1967. proglašena američkom fotografkinjom godine, posetitelji će moći da pogledaju od 12. oktobra u novootvorenom krilu Centra za fotografiju muzeja Viktoria i Albert.

Mekartni je pokojnu suprugu upoznao u londonskom noćnom klubu 1967. kada je bila sa drugim muškarcem, a sledeće godine je postala prva fotografkinja čiji je rad krasio naslovnicu časopisa 'Rolling Stone'. Reč je bila o portretu gitariste Erika Kleptona (73). Na naslovnici magazina se 1974. Linda pojavila zajedno s mužem Polom.

foto: Profimedia

"Imam terapeuta jer sam znao da će mi trebati nečija pomoć. Pomogao mi je da se rešim svoje krivice i uverenja da je trebalo da budem savršeniji prema njoj. No onda sam shvatio da sam samo čovek", ispričao je Mekartni nakon Lindine smrti. Dodao je kako kako su on i pokojna supruga skupa puno zabavljali jer im je to bilo u prirodi.

foto: Profimedia

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track