Najnovije vesti

U OVOJ VILI NA DEDINJU SNIMANI SU NAJPOZNATIJI SRPSKI FILMOVI: Ima 40 soba, 4 kupatila, klavir star 120 godina, ali sve krije JEDNU TAJNU  (VIDEO)
Foto: Printscreen

U OVOJ VILI NA DEDINJU SNIMANI SU NAJPOZNATIJI SRPSKI FILMOVI: Ima 40 soba, 4 kupatila, klavir star 120 godina, ali sve krije JEDNU TAJNU (VIDEO)

Pop kultura

U beogradskom naselju Dedinje nalazi se kuća u kojoj je snimljeno više od 40 domaćih filmova, serija, reklama i spotova, međutim malo ko zna kome ona zapravo pripada i šta se u njoj nalazi.

 

Vila se nalazi na Dedinju i okružena je šumom, a sazidao je 1939. inženjer Jovan Kraljević. Na fasadi postoji monogram OJK, koji predstavljaju Oliveru, Jovanovu suprugu, a slovo K označava prezime Kraljević.

 

U vili se nalazi više od 20 soba, veliki salon za goste, trpezarija, pet kupatila. Zidovi su ukrašeni rezbarenim drvetom, klavir je star više od 120 godina. Veći deo doma ukrašen je starinskim nameštajem.

foto: Printscreen

U jednom delu vile nalazi se bosanska soba koja je do detalja urađena i odiše rahatlukom i širinom prostora.

 

Tokom rata u njoj je živelo pet nemačkih oficira. Po oslobađanju Beograda uselila se rusk, a nakon nje i partizanska vojska. Nijednog trenutka nisu dirali vlasnike, već su tražili da žive u manjem delu doma.

 

Prvi put su filmadžije ušle u kući kada su snimile "Poseban tretman", nakon toga "Banjicu", "Bal na vodi", "Senke nad Balkanom". I Ceca je snimila spot u toj kući za pesmu Kukavica. Vilu svi pamte po filmu "Žikina dinastija", gde su živeli Milan i Jelena, a gde im je u posetu dolazio prijatelj Žika. 

Kurir.rs/Blic/Foto Printscreen

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

Nikada nećemo saznati da li su zažalili zbog toga: Ovi poznati domaći glumci su odbili kultne uloge (VIDEO)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...