NIJE SAMO BOJA KOSE

NJIH 3 SU VODITELJKE SLAGALICE I PLAVUŠE SU: Ali ih povezuje još JEDNA BITNA STVAR, a tek kad čujete šta su sve u životu PREGURALE PREKO PLEĆA (VIDEO)

Pop kultura -

Šta je zajedničko Kristini Radenković, Mariji Veljković i Milici Gacin, osim što su plavuše i voditeljke istog kviza?

Kristina i Marija su diplomirane glumice, a Milica se oprobala u svetu glume i to rame uz rame sa pokojnim Vlastimirom Đuzom Stojiljkovićem.

Milica Gacin svoju novinarsku karijeru započela je na Radiju 202, a zatim prešla na RTS. Milica je mama dve devojčice Hane i Katje, a svojevremeno se oprobala i u glumi. Nakon poziva reditelja Bratislava Petkovića da glumi u predstavi "Gran pri" ostvarila se njena dugogodišnja želja da igra u pozorištu.

Glavni lik u tom komadu tumačio je Vlastimir Đuza Stojiljković.

Baš tako! #tvslagalica #rts #blic #colegues #tvhosts #voditeljka #tv #tvquiz

A post shared by Milica Gacin (@milicagacin) on

"Imala sam dragocenu pomoć i od profesora Minje Dedića i divnog Milenka Zablaćanskog. Predstavu smo odigrali 55 puta, a svako izvođenje za mene je bilo praznik. Đuza je bio veliki na sceni, privatno još veći. Uvek ću pamtiti njegove sugestije, savete, držanje, i kako me je, kad sam zaboravila tekst, samo jednim pitanjem vratio u priču", rekla je Milica.

Njena koleginica iz "Slagalice" Kristina Radenković je na nagovor majke upisala Prirodno-matematički fakultet, a nakon završene prve godine upisala je i Akademiju umetnosti. Oba fakulteta uspešno je završila. Po završetku studija, preselila se u Beograd u potrazi za poslom.

Pošto se našla među četiri izabrana kandidata na konkursu Evropsko lice, bila je jedan od izveštača sa Pesme Evrovizije 2008. godine.

Kasnije je vodila još nekoliko emisija na Radio-televiziji Srbije, uključujući i izbor za Dečju pesmu Evrovizije. Konačno, voditeljka "Slagalice" postala je 2012 godine. Prvu zapaženu televizijsku ulogu ostvarila je u seriji "Ono kao ljubav", u kojoj je glumila Sašku, a u seriji "Priđi bliže" glumila je profesorku Miljanu Cvetić.

I treća voditeljka ovog kviza Marija Veljković je po profesiji glumica. Upisavši akademiju umetnosti BK univerziteta susrela se sa problemom zbog svog izvornog dijalekta i lošeg akcentovanja jer je rođena u Zaječaru. S obzirom na svoju želju da bude glumica, za pomoć se obratila Milki Canić, koja joj je u velikoj meri pomogla da savlada tu situaciju.

Debitantsku ulogu na televiziji dobila je u seriji "M(j)ešoviti brak", gde se 2003. godine pojavila kao epizodna glumica. Po završetku studija 2004. godine, Marija je prvi poslovni angažman dobila na BK televiziji, gde je vodila dečju emisiju "Tajni agent Izi". Gašenjem ove televizije, neko vreme je bila bez posla. Tada se posvetila pozorišnoj glumi, priključivši se trupi koja svoje predstave igra u pozorištu Zoran Radmilović, najvećem i najpoznatijem u Timočkoj krajini.

Član zaječarskog pozorišta bila je četiri godine. Zaposlenje na Radio-televiziji Srbije, Marija je dobila 2007. godine, a nekoliko godina kasnije počela je da vodi "Slagalicu", gde je ponovo sarađivala sa Milkom Canić.

U produkciji ove kuće pojavila se i u seriji "Vojna akademija" i filmu rađenom po njenim motivima.

Sredinom oktobra 2017. godine, zajedno sa Draganom Kosjerinom, koleginicom sa RTS-a, te glumcima Gordanom Kičićem i Markom Živićem počela je da vodi emisiju "Luda noć".

Stoti ciklus Slagalice!!!!! #slagalica #rts #tvhosts

A post shared by Milica Gacin (@milicagacin) on

(Kurir.rs/Glorija/Foto Printscreen/Instagram)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track