Najnovije vesti

LULA ŽIVOJINOVIĆ: Moj Bata je i dalje tu uz mene!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 Dve godine bez neponovljivog Valtera

LULA ŽIVOJINOVIĆ: Moj Bata je i dalje tu uz mene!

Pop kultura

Teško je ići bez njega, dan po dan, iako ga osećam u svakom trenutku, u svakom detalju, kaže supruga velikog Velimira Živojinovića

Na današnji dan pre dve godine otišao je legendarni Velimir Bata Živojinović, neponovljivi Valter, jedan od najpopularnijih i najvećih posleratnih jugoslovenskih i srpskih glumaca.
Od Srbije do Kine Valter se ne zaboravlja, ali ipak najviše nedostaje njegovoj porodici, ženi Luli, ćerki Jeleni, unucima, i sinu Miljku, koji još uvek zbog poternice ne može da se vrati u svoju zemlju i poseti očev grob.
- Prošle su dve godine neizmerne tuge. Teško je ići bez Bate, dan po dan, iako ga osećam u svakom trenutku, u svakom detalju. Zaista, imam utisak da je tu uz mene, uz nas... To je nešto toliko jako, a neobjašnjivo u isto vreme.

Zahvaljujem se svim prijateljima koji su nam pomogli da prebrodimo ovaj period ispunjen neizrecivim bolom, kao i svim onim divnim ljudima koji na različite načine čuvaju uspomenu na našeg Batu - rekla nam je Lula Živojinović.
Bata Životinja, kako su ga zvali, rekorder po broju uloga - oko 300 glavnih i epizodnih, bio je poznat po tome da ih nikad nije odbijao:
- Smatrao sam da nemam pravo da odbijem jer nisam ja odlučivao da se to snima - govorio je legenda.

Scena iz Valtera
Scena iz Valtera

Publika će ga zauvek pamtiti po ulogama u partizanskim filmovima snimanim šezdesetih i sedamdesetih godina, Valtera u "Valter brani Sarajevo" Hajrudina Krvavca, u filmovima "Bitka na Neretvi" i "Kozara" Veljka Bulajića, kao pijanog Zagorca iz "Breze" Ante Babaje, kao i po ulozi u "U raljama života" Rajka Grlića.
Tu su i "Maestro i Margarita", "Skupljači perja", "Tri"...
Glumio je do poslednjeg tračka snage, sve dok ga bolest nije savladala. Sahranjen je 26. maja kako i dolikuje legendi poput njega, u Aleji velikana, u prisustvu hiljada kolega i poštovalaca njegovog lika i dela.
Porodica i najbliži danas će obeležiti drugu godišnjicu pokraj Batine večne kuće u Aleji velikani na Novom groblju.


Kurir / Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...