IVANA POPOVIĆ OTKRIVA VELIKU TAJNU MJUZIKLA ZONA ZAMFIROVA: Umalo da luster Bosiljčiću i meni dođe glave
Foto: Dalibor Tomković

iza kulisa

IVANA POPOVIĆ OTKRIVA VELIKU TAJNU MJUZIKLA ZONA ZAMFIROVA: Umalo da luster Bosiljčiću i meni dođe glave

Pop kultura -

Zajedno s Ivanom visila sam u vazduhu. Tih nekoliko sekundi bilo je zastrašujuće, pomislila sam da posle pada neko vreme neću stati na scenu, kaže glumica

U Pozorištu na Terazijama u utorak veče će po 100. put biti izveden mjuzikl "Zona Zamfirova" u režiji Kokana Mladenovića. Glumici Ivani Popović uloga Zone donela je Sterijinu nagradu, a popularnost kod publike uz sjajnog Maneta u tumačenju Ivana Bosiljčića. - Vremenom predstava dobija svoj život i svoju konačnu formu. Svako izvođenje "Zone Zamfirove" predstavlja novu predstavu za publiku i za nas na sceni. Uvek je drugačije i možda je to tajni sastojak njenog uspeha - kaže Ivana za Tanjug i dodaje: - Predstava komunicira sa okolnostima u kojima danas živimo. Junaci predstave su opčinjeni svim novotarijama koje dolaze sa Zapada, iako toga u originalnom komadu nema. Zona je veoma pod uticajem svog oca, koji ima sve karakteristike modernog tajkuna. Njoj okolnosti ne daju da ostvari ljubav, baš kao što se to često dešava i danas.

foto: Dalibor Tomković

Ona uz osmeh prepričava anegdote protagonista predstave u prethodnih 99 izvođenja. - Nismo predstavu odigrali ni desetak puta, a meni je na pozornici pukla štikla. Zapravo cela štikla je otpala s moje desne čizme. To se dogodilo na početku scene u kojoj uz Ivana Bosiljčića imam zahtevne koreografske i pevačke izazove. Uhvatila me panika, ali sam pokušala da održim balans dok se nisam sjurila iza scene i promenila obuću... Cajtnot me gonio kroz tih nekoliko desetina sekundi i posle toga je sve bilo okej - seća se Ivana.

Luda tetka i Mane
Luda tetka i Manefoto: Dalibor Tomković

Bivalo je, kako kaže, i ozbiljnijih situacija koje su pretile da joj naruše zdravlje. - Zajedno sam Ivanom Bosiljčićem sam visila s lustera, koji se u jednom momentu pod našom težinom delom otkačio. Tih nekoliko sekundi za mene je bilo zastrašujuće jer sam pomislila da neko vreme neću stati na scenu posle pada, kad se luster totalno otkači. Sve je prošlo dobro i evo nas kod 100. izvođenja - zaključuje glumica. Kurir/ Tanjug / Foto: Dalibor Tomković

Novi izazovi Spremam jedan ženski mjuzikl

Ivana je otkrila da su pred njom novi izazovi, a prvi je na redu mjuzikl manjeg formata, sa samo šest ženskih uloga. - Bez hora i bez baleta... Samo uz orkestar... Kamerni mjuzikl koji dolazi sa Of Brodveja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track