RIMEJK LEGENDARNOG FILMA: U čast Stivu Mekvinu, remek-delo dobija novu verziju! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

FILM

RIMEJK LEGENDARNOG FILMA: U čast Stivu Mekvinu, remek-delo dobija novu verziju! (FOTO, VIDEO)

Pop kultura -

Tokom sedamdesetih godina prošlog veka nekoliko glumaca uspelo je da se istakne. Jedan od njih, koji je tu titulu posve opravdano nosio, bio je i Stiv Mekvin. On je iza sebe ostavio opus filmova kojima može bez ikakvog problema posramiti ogroman broj drugih, čak i hvaljenijih glumaca. A jedan od njegovih najznačajnijih filmova svakako je i film 'Leptir'.

foto: Profimedia

Za one koji nisu upoznati sa ovim remek delom iz 1973., Stiv je glumio Henrija Čarijera, provalnika koji je krivo osuđen za ubojstvo te otpremljen u zatvor u Francuskoj Gvajani.

foto: Profimedia

Uz svojeg prijatelja Degu (Dastin Hofman) uporno pokušava pobeći od neljudskih uslova koji tamo vladaju.

foto: Profimedia

'Leptir' je snimljen 1973. i već tada je bio prepoznat kao remek delo, osim što je postao i instant hit. A čim je neki film i hit, i remek delo, samo je pitanje trenutka kada će nekome pasti na pamet da napravi rimejk.

Ovaj put u igri je studio Bleker Strit, koji nas je do sada već nekoliko puta iznenadio svojim ekranizacijama. Bleker Strit nije velik studio, tako da se bavi produkcijama limitiranog proračuna, bez neverovatnih specijalnih efekata, no s velikom pažnjom posvećenom na glumce i reditelje u igri.

Tako u ovoj preradi glavne uloge imaju Čarki Hunam i Rami Malek (glumi Fredija Merkurija u nadolazećem filmu). Režije se prihvatio danski redatelj Majkl Noer, kome je ovo prvi film na engleskom jeziku, dok je za scenario odgovoran Aron Guzikovski.

foto: Profimedia

Kako se za sad čini, u pitanju bi mogao biti film poput 'Bekstva iz Šošenka', no prilagođenog za današnju publiku. Koliko ima smisla takav film prilagođavati za današnje vrijeme, kada je i tehnologija drastično drugačija, kao i uslovi u zatvorima, ostaje neodgovoreno pitanje.

Uz to, iako je datum izlaska filma hrabro odabran, tokom blokbaster sezone, možda će mu igrati u korist. Naime, nadolazeće leto moglo bi imati nekoliko neverojatnih promašaja među blokbasterima, tako da bi ovakav film mogao biti poprilično dobro prihvaćen.

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track