Najnovije vesti

MIŠA JANKETIĆ DANAS SLAVI 80. ROĐENDAN I PORUČUJE ZA KURIR: Glumac ne umire od smrti, već kad prestane da igra
Foto: Dragan Kadić

JUBILEJ

MIŠA JANKETIĆ DANAS SLAVI 80. ROĐENDAN I PORUČUJE ZA KURIR: Glumac ne umire od smrti, već kad prestane da igra

Pop kultura

Da bih usrećio porodicu, potrudiću se da im podarim još koji rođendan
 

Glumački bard Mihailo Miša Janketić danas proslavlja jubilarni 80. rođendan! On za Kurir kaže da mu godine i proslave ne znače mnogo, ali da mu je drago što ih provodi sa porodicom.

- Nisam ja ni znao kad mi je rođendan dok se nisam oženio. Moja supruga i deca o tome vode računa. Nikada nisam voleo fešte i buku oko sebe. Međutim, pošto je ovo jubilarni 80, proslavićemo svi zajedno. Preguraću i to nekako ako je njima već do toga. Zbog njih ću se veseliti. Pošto je njima važno i pošto ih moj rođendan toliko usrećuje, potrudiću se da im podarim još koji - kroz osmeh kaže ponosno Janketić. On je više od četiri decenije u braku sa balerinom Svjetlanom Knežević, za koju često kaže da bez nje ne bi mogao da živi.

foto: Luka Šarac, Privatna Arhiva

- Svjetlana je bila vrlo mlada kad smo se sreli u Sarajevu. Imala je 16, a ja 28 godina. Bila je zaljubljena u drugog mladića. Oni su se razišli, pa sam je tešio. Govorio sam joj da ne brine, da ću se, kad bude odrasla, oženiti njom. Baš je tako bilo - ispričao je glumac.

Iako može da se pohvali 80. jubilejom, Miša Janketić je i dalje veoma aktivan kako na pozorišnim daskama, tako i na televiziji. Nedavno je imao premijeru u JDP, obnovu predstave "Kralj Betajnove", čije je prvo izvođenje 1948. godine gledao samo on iz ansambla.

- Igram i ne nameravam da još posustanem. Uskoro je kraj sezone, pa se malo odmaramo od pozorišta. Znate, kad se glumcu smanjuje repertoar i polako prestaje da igra, tad se i on gasi. Glumac ne umire od smrti, on umire kada prestane da glumi - zaključuje Janketić.

Kurir/ Mona Cukić / Foto: Dragan Kadić

Na sceni 60 godina Još uvek imam tremu

Miša Janketić je već 60 godina na sceni, ali kaže da ga uzbuđenje i dalje ne popušta pre svakog izlaska pre publiku. - I kada igram male zadatke i epizode, u meni izazivaju uzbuđenje i odgovornost. Svaki put imam želju da nešto dodam, nadogradim, pa me je strah da li će uspeti sve kako treba. Napet sam i imam tremu svaki put - kaže Janketić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...