IZBOR MIS AMERIKE UKIDA NADMETANJE U KUPAĆIM KOSTIMIMA: Nas interesuje ko ste zapravo vi!
Foto: Profimedia

PROMENA PRAVILA

IZBOR MIS AMERIKE UKIDA NADMETANJE U KUPAĆIM KOSTIMIMA: Nas interesuje ko ste zapravo vi!

Pop kultura -

Organizatori izbora za mis Amerike ukinuli su kategoriju takmičenja u kupaćim kostimima uz obrazloženje da se učesnice više ne ocenjuju na osnovu njihovog izgleda.

To takmičenje je počelo pre skoro 100 godina u Atlantik Sitiju kao takmičenje lepotica u kupaćim kostimima s ciljem da se privuku turisti u grad u Nju Džersiju. U poslednje vreme, međutim, pojavio se otpor takmičenju u kupaćim kostimima, a u manjoj meri i nastupima u večernjoj toaleti, za šta neki kažu da je zastarelo.

foto: Profimedia

Skandal s imejlovima bivših zvaničnika izbora za mis Amerike u kojima su vređali inteligenciju, pojavu i seksualne živote ranijih pobednica doveo je do promena na vrhu u organizaciji i sada tri najviša položaja drže žene.

Grečen Karlson, bivša mis Amerike koja je na čelu borda poverenika takmičenja, danas je najavila ukidanje nadmetanja u kupaćim kostimima.

"Nećemo vas ocenjivati na osnovu vašeg izgleda zato što nas interesuje ko ste vi", rekla je on.

foto: Profimedia

Karslon, zbog čije je tužbe za seksualno uznemiravanje ostavku podneo bivši predsednik Foks njuza Rodžer Ajls, rekla je da su se potencijalne takmičarke žalile da ne žele da izlaze u kupaćim kostimima i s visokim potpeticama.

Upitana da li strahuje da bi mogli pasti televizijski rejtinzi takmičenja, Karlson je rekla da ne, pošto deo s kupaćim kostimima nije bio najgledaniji segment i da su gledaoci bili zainteresovaniji za nadmetanje u talentima.

Kurir.rs/Beta, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track