BILA JE VEOMA POPULARNA JUGOSLOVENSKA GLUMICA: A onda je njenu karijeru prekinula užasna TRAGEDIJA! Ceo region i danas plače za njom! (VIDEO)
Foto: printScreen Jutjub

POGINULA U STRAVIČNOM UDESU

BILA JE VEOMA POPULARNA JUGOSLOVENSKA GLUMICA: A onda je njenu karijeru prekinula užasna TRAGEDIJA! Ceo region i danas plače za njom! (VIDEO)

Pop kultura -

Ena Begović bila je veoma popularna jugoslovenska glumica tokom osamdesetih i devedesetih godina, a onda je njen put prekinula užasna tragedija.

Ona je igrala u brojnim filmovima, poput "Pad u Italiji", "Čaruga", "Četverored" i sarađivala sa imenima poput Mirjane Karanović i Gorice Popović.

Glumici se 2000. godine ostvarila najveća želja, da bi posle samo mesec dana, nažalost, poginula.

Dan kada je objavljena vest da je Ena poginula u saobraćajnoj nesreći rasplakala je tog 15. avgusta 2000. godine celu Jugoslaviju, a pomisao na strašan gubitak i danas rastuži mnoge.

foto: printScreen Jutjub

Enu su blisli kolege opisivali kao osobu koju nikome nije dopuštala da dopre do nje. Verovatno zbog toga o njenom ljubavnom životu ništa se nije znalo.

Devedesetih je bila na vrhuncu slave, ali je i dalje bila usamljena. Volela je dugo da spava, gotovo nikada nije sedela po kafićima, a svu svoju pažnju posvećivala je mačku Leu.

Ona je 1996. godine doživela traumu koja je ostavila traga na njenoj duši.

Glumica je napravila saobraćajni prekršaj i izazvala udes u kojem je smrtno stradao biciklista. Navodno je vozio tri puta većom brzinom od dozvoljene, ali se ni glumica nije pridržavala propisa.

"Ova nesreća mi je promenila život, i mada se ne osećam krivom saosećam se sa stradalim", rekla je Ena koja je bila osuđena na osam meseci zatvora i tri godine uslovno, ali je na kraju presuđeno da kaznu odsluži uslovno.

Iako više ništa nije bilo isto, Eni je podršku pružao Josip Radeljak, inženjer elektrotehnike i bogati biznismen iz Splita, njena ljubav, koga je upoznala krajem osamdesetih godina.

Ena i on su svoju ljubav blagoslovili venčanjem u svom zagrebačkom domu na Cvetnom trgu, u junu 2000. godine. Ena je već tada je bila u poodmakloj trudnoći, a ćerku Lanu rodila je 1. jula 2000. godine.

foto: printscreen Jutjub

Tokom trudnoće govorila je koliko je srećna jer joj je u životu bilo najvažnije da postane majka.

Nažalost, u ulozi majke Ena je uživala svega četrdeset pet dana. Kobnog 15. avgusta 2000. glumica je sa suprugom, ćerkom, majkom i posinkom Leom boravila u vili na Braču, a kada se sa ostalim članovima svoje porodice uputila u posetu prijateljici Stipici Kalođeri, nije ni slutila da će to biti njeno poslednje putovanje. U mestu Splitska, Leo je rešio da volan prepusti ocu. Zaustavio je Grand Cherokee na uzbrdici, a kada su iz njega pokušale da izađu Ena i Tereza sa Lanom, navodno su otkazale kočnice i auto se prevrnuo u provaliju. Nije joj bilo spasa - život velike glumice ugasio se u sekundi.

Suđenje za nesreću razvuklo se sve do 2007. kada je Županijski sud u Splitu Lea Radeljaka oslobodio krivice. Razlog za nesreću pronađen je u fabričkoj greški automobila, zbog čega je kompletna linija povučena iz prodaje.

Kurir.rs/Foto: Printscreen Jutjub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track