TO JE BILA SRAMOTA SA KOJOM SAM MORAO DA ŽIVIM! ROKSTAR KULINARSTVA TEŠKO GOVORIO O DROGAMA I ALKOHOLU: Bio sam srećan dok sam prao sudove, a posle... (FOTO)
Foto: Profimedia

TAMNA STRANA

TO JE BILA SRAMOTA SA KOJOM SAM MORAO DA ŽIVIM! ROKSTAR KULINARSTVA TEŠKO GOVORIO O DROGAMA I ALKOHOLU: Bio sam srećan dok sam prao sudove, a posle... (FOTO)

Pop kultura -

Vest da je slavni Entoni Burdejn izvršio samoubistvo potresla je čitav svet. Kuvar je okončao život bešenjem u jednoj hotelskoj sobi u Francuskoj.

"Sa devet godina bio sam na prvom putu u Francuskoj, gde je dečacima nedeljom bilo dozvoljeno da piju razvodnjeno vino i puše cigarete. Ali naši roditelji su ostavili mene i brata u kolima ispred 'La Piramid' dok su bili unutra. Vratio sam im tako što sam tražio ostrige i jela koja su im bila odbojna i postao pravi avanturista ukusa. Nije se radilo o hrani, već o dobijanju reakcije", ispričao je Entoni jednom prilikom.

Stravična smrt mnoge je podsetila na proteklu godinu, i to kako je Entoni za strane medije govorio o teretu koji nosi na leđima.

"Bio sam nesrećna duša, sa ogromnim problemom, najpre heroinom a onda i krekom. Povredio sam, razočarao i uvredio mnoge ljude i žalim zbog toga. To je sramota sa kojom moram da živim", rekao je on tada.

foto: Profimedia

Ipak, jedno vreme bi oje prilično zadovoljan onime što je postigao. Tvrdio je da je u boljem stanju nego ikada kada su mu ruke ponovo postale meke, kada su izbledeli mnogi ožiljci i opekotine. U tom trenutku bio je u prilici da se pohvati time da putuje 250 dana godišnje, da redovno trenira i da više nema problema sa alkoholom.

Jedan od najuticajnijih kuvara na čitavom svetu i poznato televizijsko lice otkrio je jednom prilikom da je u ranoj mladosti bio prilično lukav, ali i stidljiv momak. Bio je izuzetno srećan kao perač sudova, a još veću sreću je upoznao tek kada su ga unapredili da radi na fritezi. Razna interesovanja i vijugavi životni put odveo ga je i do destinacija i znanja koje nije ni sanjao da će spoznati.

"Kada gledate ono što sam ja redovno gledao to promeni vaš pogled na svet. Proveo sam toliko puno vremena u zemljama u razvoju, uhvatio me je rat u Bejrutu, bio sam u Liberiji, Kongu, Iraku i Libiji i shvatio koliko brzo stvari mogu da postanu loše, koliko sreća može da se okrene u okrutnost i smrt. Pretpostavljam da sam se naučio poniznosti", tvrido je on.

(Kurir.rs/TheGuardian.com/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track