BOGDAN DIKLIĆ NEDAVNO JE DOBIO ZLATNI PEČAT, A SADA PRIZNAJE: Želim da se posvetim dokolici!
Foto: Dragana Udovičić

HOĆE DA OLABAVI OD POSLA

BOGDAN DIKLIĆ NEDAVNO JE DOBIO ZLATNI PEČAT, A SADA PRIZNAJE: Želim da se posvetim dokolici!

Pop kultura -

Legenda srpskog glumišta, Bogdan Diklić, koji iza sebe ima brojne uloge, među kojima su uloga Mileta u Nacionalnoj klasi i čuvenog Mirka Topalovića u filmu "Maratonci trče počasni krug" i te kako obeležile kinematografiju, ove godine ispunjava uslove starosne penzije i planira da malo odmara.

"Sada mi se malo dokoličari. Da me ne shvatite pogrešno, uopšte se ne osećam starim, ali dosta sam se istrošio, nemam više mnogo energije. Došlo je vreme, tačnije, ja sam dosegao taj uzrast, što bi se u šali reklo za decu, kada moram malo da "olabavim". Želim da se posvetim dokolici, ide mi se tamo gde mi se ide, ne ide mi se tamo gde mi se ne ide", ispričao je Bogdan Diklić.

foto: Zorana Jevtić

On je nedavno, zajedno sa Mirjanom Karanović, dobio nagradu Zlatni pečat, Jugoslovenske kinoteke.

Kaže, za to su zaslužni svi sa kojima je radio. A otkrio je i najdraže uspomene koje ga vežu za Jugoslovensku kinoteku.

"U Beograd sam došao 1972, iz mog rodnog malog Bjelovara i upisao akademiju. Morali smo da gledamo mnogo filmova, na našu sreću, jer na tom nije teško padalo. Dosta njih sam odgledao u Kinoteci, bilo je pregršt uposmena, ali kao najlepše sećanje, ostaće mi dan kad mi je uručen Zlatni pečat. Jedan gospodin me je pitao da li mislim da sam možda prerano dobio to priznanje. Znam da je on time želeo da kaže jednu lepu stvar, ali ja sam onda svhatio da sam samo četiri godine mlađi od Jugoslovenske kinoteke", objasnio je glumac.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Kurir.rs/Gloria, Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track