SRPSKI ZET I POZNATI REPER DOLAZI U BEOGRAD: Ice T i kultni američki hip-hop metal bend Body Count 18. juna u Bašti SKC-a!
Foto: Promo

SPEKTAKL

SRPSKI ZET I POZNATI REPER DOLAZI U BEOGRAD: Ice T i kultni američki hip-hop metal bend Body Count 18. juna u Bašti SKC-a!

Pop kultura -

Suprug poznate svetske starlete srpskog porekla Nikol Koko Ostin, široko znani hip hop i metal umetnik Ice T posetiće sa svojim bendom Body Count Srbiju. Sudeći po instagram profilu starlete ona je na evropskoj turneji sa svojim suprugom te je verovatno možemo očekivati i 18. juna u Beogradu.

Kako je ovo drugi nastup reperovog benda u Beogradu, prisetimo se samo davne 1997. godine kada je većina svetskih bendova zaobilazila naše dvorište zbog blesavih devedesetih u Srbiji.

Tada je Ice T na binu izašao u dresu FK Crvena Zvezda i masa je bukvalno eksplodirala. Svi koji se sećaju tog koncert ne mogu da se ne sete, za tadašnje pojmove, neverovatnog obezbeđenja. Veliki broj policajaca i bezbednjaka je tada čuvao halu Pionir, delom zbog samog datuma organizovanja koncerta 13. maja, Dana bezbednosti u Srbiji u narodu poznatog kao dan policije, delom zbog zloglasnih epiteta koji su pratili kalifornijski bend ali i srpske publike koja je posle surovih devedesetih godina bila željna ekstremnog zvuka.

Danas posle više od dve decenije Body Count u Beograd dolazi sa albumom “Bloodlust” (2017) iza sebe, sa kog su se već istakli “No Lives Matter”, “Black Hoodie”, “Ski Mask Way” i "All Love Is Lost", a na njemu se nalazi i obrada klasika legendarnog Slayer-a “Raining In Blood”. Godine su prošle ali momci iz Los Anđelesa nisu izgubili na žestini.

Beogradskoj publici će se 18. juna u Bašti SKC-a predstaviti, kako Ice T kaže, “bend u punoj snazi, što ovaj album i pokazuje”.

Late night Cheeto break on the bus with daddy #Tourlife #BodyCountEuropeanTour

A post shared by Coco (@coco) on

Satnica koncerata: Ulaz 19:30

20:00 Powerstroke

20:40 Astroid Boys

21:30 Body Count

Ulaznica za Body Count u Beogradu košta 2.300 dinara preko mreže Eventim, a na dan koncerta, ako ih preostane, koštaće 2.500 dinara.

Beogradski koncert Body Count-a, pod slogano “Arsenal Fest predstavlja”, poslužiće kao zagrejavanje i sjajan uvod u Arsenal Fest 08 koji će biti održan 21, 22. i 23. juna 2018. godine u Kragujevcu.

Body Count su početkom devedesetih spajajući pank, metal i hip-hop osnovali školski drugovi Ice T (koji već dugi niz godina igra policajca u tv seriji “Law and Order: Special Victims Unit) i gitarista Ernie C, a bend je već na početku delovanja postao ozloglašen, ponajviše zbog problematične pesme “Cop Killer”. Osvetnički intonirana stvar o policijskoj brutalnosti naišla je na salve osuda u javnosti, kojima se pridružio se čak i predsednik SAD Džordž Buš Stariji, tako je da je na kraju morala biti sklonjena sa prvog albuma “Body Count” (1992).

Bend je do danas nastavio da objavljuje angažovane albume, sa kojih su se izdvojili singlovi “Hey Joe”, “Necessary Evil”, “I Used to Love Her”, “Talk Shit, Get Shot”, “Relationships”…

Sa svojim paklenim koktelom metala, roka, panka i hardkora, belgijski Powerstroke će u Beogradu uživo predstaviti nedavni peti album “Omissa”. “Pre dve godina Body Count su nas zvali da idemo na turneju sa njima, jer je Ice T smatrao da smo prilično dobri”, ističe gitarista Maarten Geeraerts.

Astroid Boys su rock&grime kolektiv iz Kardifa, koji je nedavno objavio debi album “Broke” (2017), a njihovi visokoenergetski nastupi “nikad ne propuštaju da nateraju publiku da skoči”. “‘Broke’ je album koji prkosno stisnutih pesnica i zuba dokumentuje kako se iz najgore sadašnjice žaračem otvaraju vrata boljeg vremena”, saopštava bend.

ICE T PORUČIO SUPRUZI PRED HRVATIMA: Ćuti! Ubiće te!

"Ni danas ne razumem zašto ste u devedesetim ratovali" kazao je u ekskluzivnom razgovoru za hrvatske medije američki reper i glumac, koji je zafrkantski zaustavio suprugu manekenku kad je počela da govori kako joj je baka rođena u Srbiji.

Američki reper i glumac Ice T, koji je na televizijskom festivalu u Monte Karlu 2011. gpodine promovisao novu sezonu serijala “Zakon i red: Odeljenje za žrtve”, na intervju za hrvastke medije došao je sa suprugom Nicole Coco Austin, bivšom misicom i Plejbojevom zečicom, koja je poslednjih godina postala internet zvezda i koja na twitter-u ima­ više stotina hiljada obožavalaca. U svetu zabave retke su harmonične i dugovečne veze kao što je njihova. Kada su se venčali 2005, zlobnici su tvrdili da će im se brak raspasti do Nove godine. Muzičar je iza sebe već imao jedan neuspešan brak i niz afera, a ni Coco nije izgledala kao pojam idealne supruge. Ali, oni su i danas nerazdvojni. Na početku razgovora Koko je hrvatskim novinarima rakla da je njena baka rođena u Srbiji.

"Vi ste iz Hrvatske? Znate li da sam ja iz Srbije?" upitala je Coco, a Ice T joj je odmah u šali rekao: "Ćuti! Ubiće te!" Široki osmeh na njegovom licu pokazivao je da se samo dobro šali, ali odmah je objasnio i otkuda zna za rat.

"Sredinom devedesetih nastupao sam u Hrvatskoj. Tada se rat još osećao u vazduhu pa sam bio zabrinut, jer sam u Zagreb dolazio posle Beograda i nisam znao šta će me dočekati. Kad smo prelazili granicu, mogle su se videti srušene kuće. Ali, iznenadio sam se kada sam video da su u publici isti ljudi. Zato ni sad ne razumem zašto ste ratovali!? U svakom slučaju, drago mi je da je sada kod vas mir".

Kurir.rs/ Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track