Moć Fotosofia

FOTOGRAF I UMETNIK DAMIR HOJKA OTKRIVA: Fotografija zbližava ljude, a čovek je najvredniji čoveku (KURIR TV)

Pop kultura -

Već trinaest godina za redom, u predivnom ambijentu Terma Tuhelj, nedaleko od Zagreba, održava se sada već dobro poznati seminar napredne fotografije Fotosofia. Pod dirigentskom palicom uglednog fotografa i umetnika Damira Hojke, mlade nade fotografskog zanata stiču znanja i iskustva neophodna za napredak u svojoj profesiji.

foto: Kurir

Naime, nedelju dana, odabrani učesnici seminara fotografišu, slušaju predavanja i stiču praktična iskustva vezana za fotografiju.

foto: Kurir

"Najveća revolucija koja se dogodila jeste spoj između mobilnog telefona i digitalne fotografije. Najveća revolucija jeste da danas svi dišu fotografski i svako može da snimi neku fotografiju, a to je neprocenjivo. Suština Fotosofije je da proširi fotografsku kulturu, pismenost fotografisanja, da od fotografije stvori poligon na kojem će se ljudi družiti, upoznavati, bolje razumeti".

foto: Kurir

"Čovek je najvrednija veza sa drugim čovekom, a fotografija zbližava ljude, dok je čovek najvredniji čoveku", rekao je Hojka, koji sa ogromnim entuzijazmom širi svoje znanje i spaja ljude.

(Kurir/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track