TVRDI DA NE NOSI KRZNO: Njen plakar pun je krpica od kože egzotičnih životinja! Viktoriju proglasili LICEMEROM! (FOTO)
Foto: Profimedia

uhvaćena u laži

TVRDI DA NE NOSI KRZNO: Njen plakar pun je krpica od kože egzotičnih životinja! Viktoriju proglasili LICEMEROM! (FOTO)

Pop kultura -

Suprugu bivšeg fudbalera Dejvida Bekama (43), Viktoriju, hvale obožavatelji zbog njenog čvrstog stava, no direktorkaa organizacije za zaštitu životinja PETA-e Eliza Alen kaže kako su Viktorijine izjave licemerne.

Naime, modna dizajnerka u svojoj kolekciji ima torbe koje su napravljene od nojeva, haljine od vune alpaka i cipele od zmijske kože. Dejli Mejl tvrdi kako Viktorija ima barem 120 komada odeće i obuće te 130 torbi od raznih životinjskih delova.

"To nije tkanina i nije naše da bismo to tek tako samo uzimali", komentarisala je Alen ponašanje dizajnerke. Viktorija je u svojim modnim kolekcijama imala kožne pantalone za koje je potrebna koža dve krave, a ponekad se koristi telad jer je njihova koža mekša i izdržljivija. U tom slučaju za jedne pantalone treba ubiti četiri mladunčeda krave.

Ready for breakfast @scottsmayfair in the Perfect Power Suit! #VBPreAW18 x #vbscotts

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

Dizajnerka je napravila i haljinu od kože ponija.

Viktorija u svojim kolekcijama ima i novčanike i torbe koji se sastoje od zmijske kože, a svake godine oko 440.000 pitona strada u Indoneziji, Maleziji i Vijetnamu zbog mode. Dizajnerka voli da nosi prsluke, jakne i haljine od merino vune. Merino ovce tada proizvode više vune i mogu da uginu od iscrpljenosti ili infekcija kojima su tada podložnije.

Exciting afternoon wearing #VBSS18! Kisses x victoriabeckham.com #VBDoverSt

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

Viktorija izrađuje torbe i od guštera, bizona, koza, a modni stručnjaci su procenili da je takvih torbi izradila barem 375. Dizajnerka inače voli da nosi i Hermes torbice i ima ih 130, kako tvrdi Dejli Mejl. Većina njih je od kože krokodila, nojeva i teladi. Ipak, Viktorija je tokom godina prikupila najviše cipela. Ima najmanje 1000 pari koje se sastoje od svinjskei zmijske kože.

"Različita prigoda zahteva različitu obuću", istakla je svojevremeno dizajnerka.

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track