fanstastična atmosfera

KOKO POKUŠAVALA DA USPAVA DETE DOK JE AJS TI RAZVALJIVAO NA BINI: Badi Kaunt i američki reper sa suprugom i ćerkom oduševili srpsku publiku! (KURIR TV)

Pop kultura -

Legendarna američka hip-hop metal grupa Body Count održala je u ispunjenoj bašti beogradskog SKC-a sjajan, energijom nabijen koncert u sklopu evropske turneje na kojoj promovišu aktuelni album "Bloodlust".

Nekoliko minuta posle 21.30, paralelno sa izlaskom neuništivog Ajs T-ja i ekipe na scenu, počela je da rominja kiša koja je "pretila" celog dana, ali se, ipak, "smilovala", pa se "grmljavina", i to žestoka, osetila onako kako i treba - samo sa bine.

Ajs Ti se nije, ovoga puta pojavio u dresu Crvene zvezde kao na koncertu u hali Pionir 1997. godine, ali se odmah na početku čuo njegov prodoran urlik "Serbiaaa", a na desetine mobilnih telefona je kao po komandi zasvetlelo u vazduhu. Eksplozivan nastup grupa je, kao i na prethodnim koncertima, počela obradom Slayer-a "Raining Blood" sa aktuelnog albuma, te je baštu momentalno zatresao pravi metalni zemljotres.

Dok je Ajs Ti kidao sa bine, njegova supruga Nicol Coco Austin, koja se do sada više puta podičila svojim srpskim poreklom, pokušavala je da uspava u zgradi SKC-a njihovu dvogodišnju ćerkicu Šanel Nikol Marov, ipak ova preslatka devojčica se nije dala smiriti i zdušno je pratila svog tatu na bini.

Kada je primetio svoju mezimicu na prozoru Ajs se obratio publici i pitao je ko je najmlađi posetilac koncerta. Ipostavilo se da je to devetogodišnji dečak koga je otac doveo na koncert. Ajs se oduševio tom činjenicom i poručio mu da će "ujka Ajs uvek biti tu i da ga slobodno pozove ako ima nekih problema i da će on odmah doći iz Los Anđelesa".

Nakon ovog dirljivog momenta, Ajs je publici predstavio svoju ćerkicu i pokazao ka Koko i njoj, što je publika dočekala burnim aplauzom.

Glasne ovacije je vrlo vrzo dobio i gitarista Ernie C, takođe simbol grupe, a Ice T je, uoči naslovne teme sa albuma "Manslaughter" (2014), "predstavio" svoje novo" ime - Ice Mother F*cker T Bitch". Jezikom koji je prepoznatljiv otkad se pojavio na sceni, ispaljivao je antirasističke poruke, ispoljavao gnev prema policiji i svakoj vrsti establišmenta, što je publika, dobro znajući šta je čeka, sa oduševljenjem prihvatala i energijom uzvraćala.

"Voodoo" i "There Goes the Neighbourhood" iz 1992. bile su poslastice za fanove koji su uz Body Count od početaka karijere. Kada je Ice T pitao koliko godina ima najmlađi u publici, dobio je možda i neočekivan odgovor - svega devet.

Ice-T / Body Count / Nova Rock 2018 ?

A post shared by Anna Milanollo ? (@annamilanollo) on

U samom finišu, uz neizostavnu "Cop Killer" hitčina "Born Dead" je, međutim, ipak bila iznenađenje, i to za one koji su malo "prečešljali" šta je bend izvodio na prethodnim koncertima. Naslovna pesma sa njihovog drugog albuma je - podarena specijalno Beogradu!

Kraj je, baš kao i početak, bio u znaku albuma "Bloodlust" ("This Is Why We Ride"). Izbegnut je, inače, kliše da grupa napušta binu pa se vraća na bis. Čak je na inicijativu Ice T-ja, napravljena svojevrsna parodija na toliko puta viđenu scenu, tako što su se svetla ugasila, a publika "po dogovoru" počela da skandira "Body Count".

Kako su se nizali hitovi Kalifornijskog benda, Ice je iskoristio priliku da publici poruči da nema potrebe za bisom i da će oni odmah odsvirati nastaviti sa koncertom ako masa to želi. Uzvici imena benda prolomili su se iz publike i pevač je poručio "da nastavimo odmah, ipak ja imam 60 godina i 30 godina sam na sceni i posle ovoga moram do hotela da namažem kremu za reumu na leđa".

Kako je koncert završen Ice T i njegov rođak i gitarista Ernie C su beogradski SKC napustili u starom "pežou 206" i uputili se pravac u hotel.

Kurir.rs/Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track