PREDSEDNICI ODUŠEVLJENI IZLOŽBOM PRIMENJENA NOSTALGIJA: Foto-reporterka Kurira osvetlala obraz Srbiji!
Foto: Zorana Jevtić

POHVALE od Vučića i Radeva

PREDSEDNICI ODUŠEVLJENI IZLOŽBOM PRIMENJENA NOSTALGIJA: Foto-reporterka Kurira osvetlala obraz Srbiji!

Pop kultura -

Izložba fotografija dvoje autora iz Srbije i Bugarske "Primenjena nostalgija" otvorena je juče u Galeriji Narodne banke Srbije u prisustvu predsednika dve zemlje Aleksandra Vučića i Rumena Radeva.

Publika će u Beogradu do 27. juna moći da pogleda fotografije reporterke Kurira Dragane Udovičić i njenog kolege Hriste Ruseva, a ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je, pozdravljajući prisutne, da je ideja da se povežu dve prestonice. - Dragana i Hristo su na lep način uspeli da pokažu koliko smo slični i da delimo zajedničko istorijsko nasleđe. Sofija je, otkad je Bugarska postala član EU, jedan lep i dinamičan grad - poručila je Joksimovićeva.

foto: Zorana Jevtić

Nakon što je izložba zvanično otvorena, autori fotografija Dragana Udovičić i Hristo Rusev predstavili su radove predsednicima Vučiću i Radevu. - Svaka čast, Dragana, osvetlili ste obraz Srbiji. Fotografije su vam odlične i nadam se da će ovo biti podsticaj u daljoj karijeri - rekao je predsednik Vučić našoj koleginici.

1 / 7 Foto: Zorana Jevtić

Izložba Beograd-Sofija je 14. po redu u okviri projekta "Primenjena nostalgija", koji čini serija zajedničkih izložbi fotografija umetnika iz Srbije i zemlje predsedavajuće EU. Ideja projekta Ministarstva za evropske integracije je da autor iz Srbije poseti glavni grad zemlje koja predsedava EU i tokom boravka u tom gradu fotografiše mesta, događaje, scene i stanovnike koji ga asociraju na Beograd.

Kurir/ Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track