MILOŠ BIKOVIĆ PORUČIO NA OTVARANJU FILMSKOG FESTIVALA LAZARA RISTOVSKOG: Kan je selo, baš kao i Ravno Selo
Foto: Dragana Udovičić

u službi kulture

MILOŠ BIKOVIĆ PORUČIO NA OTVARANJU FILMSKOG FESTIVALA LAZARA RISTOVSKOG: Kan je selo, baš kao i Ravno Selo

Pop kultura -

Projekcijom ruskog blokbastera "Led" i mini-koncertom Lazara Ristovskog, Radoša Bajića, Ljiljane Šćepanović i Snežane Savić otvoren je sinoć filmski festival u Ravnom Selu. Na igralištu iza izgorelog doma kulture okupilo se hiljadu meštana i njihovih gostiju kako bi prisustvovali neobičnoj fešti, posvećenoj Milošu Bikoviću. "Kan je selo baš kao i Ravno Selo, ali je postao centar filmske industrije zato što se festival tamo održava već decenijama", rekao je Tanjugu glumac Miloš Biković pred otvaranje filmskog festivala večeras u Ravnom Selu.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Naš poznati glumac sa izuzetnom karijerom u Rusiji napomenuo je da je njegova dužnost da dođe u mesta kakvo je Ravno Selo kako bi promovisao kulturu. "Svuda su ljudi željni kulture, bilo to u Ravnom Selu ili u Parizu. Većina autentičnih autora potiče iz malih mesta kao što je Ravno Selo i sasvim je očekivano da, upravo u tim mestima, promovišu kulturu. U Rusiji, kažu, služim pozorištu, a svaki umetnik treba da služi umetnosti kojom se bavi. To ja činim večeras", rekao je Biković i dodao da se nada da će u nekim žurnalima o početku festivala biti pominjano njegovo ime.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Projekciji ruskog blokbastera prethodio je mini-koncert u kojem je Lazar Ristovski zajedno s kolegama s klase na Fakultetu dramskih umetnosti pevao filmsku muziku. "Meštani mi zameraju da još uvek nisam sagradio dom kulture, obećavam da će se to uskoro dogoditi. Obezbedili smo novac za projekat, a uskoro ćemo konkurisati na tenderu vojvođanske vlade", poručio je Ristovski.

Festival u Ravnom Selu zatvara se sutra dodelom nagrada.

Kurir.rs/ Tanjug/ Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track