OTAC MAJKLA DŽEKSONA I TVORAC GRUPE DŽEKSON 5 PREMINUO U 89. GODINI: Džo Džekson izgubio borbu sa opakom bolešću!
Foto: Profimedia

TUGA

OTAC MAJKLA DŽEKSONA I TVORAC GRUPE DŽEKSON 5 PREMINUO U 89. GODINI: Džo Džekson izgubio borbu sa opakom bolešću!

Pop kultura -

Džo Džekson, glava porodice Džekson, i otac pokojonog Majkla Džeksona, preminuo je u 89. godini života, od posledica teškog oblika raka pankreasa.

foto: Profimedia

"Niko nije znao šta se događa, imali smo poteškoća da ga posećujemo u bolnici, pa čak i da dobijamo informacije o njegovom stanju. Morali smo da molimo i preklinjemo kako bismo videli rođenog oca", rekao je Džermejn Džekson, jedan od sinova preminulog Džoa.

foto: Profimedia

"Ovo nas je veoma potreslo. Ni doktori nisu želeli da nam kažu kako je. Moja majka je pretrnula od straha", izjavio je Džermejn pre samo nedelju dana u obraćanju medijima.

foto: Profimedia

Džo je imao velike zdravstvene probleme, pogotovo tokom poslednjih nekoliko godina. Tokom 2013. godine preživeo je nekoliko šlogova, da bi 2015. završio u bolnici nakon što je imao tri srčana udara. 2016. ponovo je završio u bolnici, a dve godine kasnije dovezen je u kritičnom stanju nakon saobraćajne nesreće koju je doživeo blizu svoje kuće u Las Vegasu.

foto: Profimedia

Džo Džekson ima je veoma neodređen odnos sa članovima svoje porodice. Imao je 11oro dece, 10 sa ženom Ketrin, i jednu ćerku sa Šeril Terel.

Tokom 60ih i 70ih godina prošlog veka koristio je odličnu kombinaciju menadžerskih i muzičkih umeća, ali vojničko vaspitanje - kako bi svojih pet sinova, Džermejna, Džekija, Tita, Marlona i Majkla pretvorio u legendarnu grupu Džekson 5. Ova grupa bila je odskočna daska za Majkla, koji je kasnije postao kralj popa.

foto: Profimedia

Međutim, otac i sin nisu ostali u dobrim odnosima. Do te mere su se posvađali da je preminuli pevač u potpunosti izostavio svog oca iz testamenta.

Uprkos kontraverzama i tragedijama koje su okruživale porodicu Džekson tokom godina, Džo je uvek ostao odlučan i uporno je ponavljao da u svom životu ni za čim ne žali.

foto: Profimedia

"Ja ne živim tako", kratko je objasnio Džo tokom intervjua 2014. godine.

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track