LEGENDA VRNJAČKE BANJE: Družio se sa Gagom Nikolićem i Batom Stojkovićem ali ga svi znaju po jednoj ulozi u seriji Selo gori...
Foto: Kurir

nikola džamić

LEGENDA VRNJAČKE BANJE: Družio se sa Gagom Nikolićem i Batom Stojkovićem ali ga svi znaju po jednoj ulozi u seriji Selo gori...

Pop kultura -

“Da nema Nikole Džamića, svaka čaršija trebalo bi da ga izmisli. Bar kao mit. Vrnjačka Banja ima sreću da ga je ovovremeno upoznala, i da je za života ušao u legendu. I da je tu, da joj svojom kreativnošću doprinese tragom koji će dugo, dugo ostati".

Ovim rečima je jedan naš novinar otvorio svojevremeno književno veče posvećeno Nikoli Džamiću, novinaru, pesniku, glumcu naturiščiku, neimaru, konobaru, piscu, producentu, humanisti, čoveku koji je više uradio svojim idejama i projektima za ovo mondensko mesto nego li bilo ko drugi.

foto: Kurir

Poslednji projekti koje je osmislio i realizovao su spomenik glumcu Draganu Nikoliću, koji je uradila Specijalna bolnica "Merkur" i repliku mosta iz filma "Ko to tamo peva" poznati su široj javnosti.

Poznata je i priča o drugovanju sa legendama srpskog glumišta Danilom Batom Stojkovićem i Draganom Nikolićem.

"Svi su znali da je Bata Vrnjačku Banju zavoleo "zbog konobara Džame i Cice" naše drugarice. Ali zamislite kada se taj Džama pojavio na komemoraciji u "Zvezdara teatru" i držao govor legendi kakav je on bio-priča nam u polušali svoje dogodovštine. Više ni sam ne može da se seti šta je sve pokrenuo i u kojim timovima je učestvovao u Vrnjačkoj Banj "Dane Danile Bate Stojkovića" sa Cicom Simić, serije, festivale..

foto: Kurir

"Vrnjačka Banja je danas to što jeste zahvaljujući festivalima "Dragiša Nedović" i Festivalu zabavne muzike "Banja" gde sam sa jednim svojim velikim prijateljem bio od prvog dana. Doveli smo Tota Kotunja, Vaju kon Dios, Boni Tajler, svetske zvezde. Tih festivala na žalost zbog nerazumevanja više nema, ali oni su bili glavni zamajac da Banja postane to što je danas, kada mladi hrle u nju. Te festivale su prenosili RTS i Pink direktno u udarnim terminima-kaže Džamić. To što priča ostalo je nepoznanica. Kao i to da je Džama kako ga svi ovde zovu pomogao i znanima i neznanima, da je u istoriju Vrnjačke Banje već ušao sa bezbroj reportaža, projekata...

foto: Kurir

"Uglavnom me prepoznaju po ulozi Ijakoja iz "Sela gori a baba se češlja". I to smo snimali u Vrnjačkoj Banji, najgledaniju seriju svih vremena. Radoš je moj prijatelj i veliki čovek", kaže Džamić.

Mnogi to nisu znali da cene, te mu u to Srbiji dođe kao usud-da za najkreativnije i pregalnike nema mesta.

"Nema veze. Opet ću nešto da osmislim. Namerno", kaže kroz smeh uvek za šalu raspoloženi Džama.

Kurir.rs/Dragomir Ilić/Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track