NAJBOLJI PROGLAŠENI NA ZATVARANJU: Raši Vujoviću nagrada Bata Živojinović
Foto: Nebojša Mandić

ZAVRŠEN SOFEST

NAJBOLJI PROGLAŠENI NA ZATVARANJU: Raši Vujoviću nagrada Bata Živojinović

Pop kultura -

Filmski festival Sofest večeras je svečano priveo kraju svoje 47. izdanje, a glavna nagrada Gran pri za najbolji film pripala je ostvarenju "Izgrednici". Tokom pet dana publika je u Sopotu imala prilike da pogleda 23 najbolja ostvarenja domaće kinematografije iz prošle godine, ali i da nagradi one koji su učestvovali u njihovom stvaranju.

Na snimanju filma
Na snimanju filma foto: Foto: Promo

Crno-beli društveno angažovani film "Izgrednici" rađen je po scenariju Đorđa Milosavljevića, a u režiji Dejana Zečevića. Glavne uloge tri studenta pripale su glumcima Radovanu Raši Vujoviću, Marti Bjelici i Mladenu Sovilju, dok lik njihovog profesora tumači Svetozar Cvetković. Raša i Marta osvojili su glumačke nagrade "Bata Živojinović" i specijalno priznaje žirija.

Nada Šargin i Lazar Bodroža
Nada Šargin i Lazar Bodrožafoto: Dragana Udovičić

Nagradu za najbolju režiju osvojio je Lazar Bodroža za film "Ederlezi rajzing" u kojem glavnu ulogu igra porno-zvezda Stoja. - Nova nagrada nam je veliki vetar u leđa za dalju distribuciju i festivalski život - poručio je reditelj, koji je prošle nedelje nagrađen i u Ravnom Selu kod Lazara Ristovskog.

Jovana Gavrilović
Jovana Gavrilovićfoto: Stefan Jokić

Priznanje koji nosi ime glumice veka Mire Stupice dodeljeno je mladoj Jovani Gavrilović za ulogu u "Horizontima", filmu koji je u isto vreme prikazan i na 14. međunarodnom filmskom festivalu Evroazija u Astani, u Kazahstanu. Zanimljivo je da je na ovom festivalu, uz Vensana Kasela i Leu Sejdu, između ostalih, gost bio i srpski reditelj Emir Kusturica, a jedan od članova žirija Miloš Biković. Publici se najviše dopao film sa otvaranja "Nigde".

Kurir/ Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track