ŽESTOKE SCENE SEKSA U SRPSKIM FILMOVIMA: Neda je nevina bila u vreloj akciji sa Štimcem, Karanovićka sa 20 godina mlađim
Foto: Pritnscreen

Vrelo

ŽESTOKE SCENE SEKSA U SRPSKIM FILMOVIMA: Neda je nevina bila u vreloj akciji sa Štimcem, Karanovićka sa 20 godina mlađim

Pop kultura -

Domaća kinematografija obiluje scenama koje su nekada bile tabu tema, te je samo njihovo snimanje podizalo veliku prašinu u javnosti.

Kako je Neda Arnerić snimila scene seksa, a bila je nevina, kao i to kako je Mirjana Karanović podnela scene sa svojim dečkom u privatnom životu,

Anica Dobra

Anica Dobra glumila je u mnogim nemačkim filmovima, a manje poznata komedija pod nazivom "Još jedna reč i oženiću te", postala je upravo poznatija široj javnosti zbog vrelih scena koje u njemu ima naša glumica.

Anica se za potrebe ovog ostvarenja potpuno skinula. Inače, Anica u filmu igra ženu koja je zatrudnela uz pomoć donora sperme. Zatim je nakon skoro dve decenije, pronašla muškarca koji je otac njeno dvoje dece, a emocije između njih variraju od ljubavi do mržnje.

foto: Pritnscreen

Neda Arnerić, Slavko Štimac Scena seksa Nede Arnerić i Slavka Štimca danas već ima kultni status, ali glumica se i dalje šokira kada se vidi gola na platnu. Ipak, kaže da je ponosna što je bila deo tog filma koji je režirao Slobodan Šijan. Iz ove scene je i popularna replika "I tata bi sine". Neda je o scenama seksa kasnije rekla sledeće:

- Nisam imala pojma o seksualnosti i igrala sam nešto što još nisam doživela. Naučila sam vrlo rano da je snimanje filma posao koji se u dogovoru s rediteljem treba ozbiljno obaviti. U scenariju je, na primer, pisalo: oni se bude ujutru i nakon vođenja ljubavi kreće priča. A ja u to vreme nisam ni znala kako se vodi ljubav. Bio je to deo mog zanata, a ja se smatram dobrim zanatlijom - objašnjavala je tada glumica.

Ksenija Pajić, Žarko Laušević Iako je prošlo više od 30 godina, skoro da ne postoji osoba koja nije pogledala ili se bar ne seća neke od scena iz filma "Oficir sa ružom" u kojem glumi Žarko Laušević.

Glumica Ksenija Pajić je prvu veliku ulogu ostvarila u filmu "Oficir s ružom" iz 1987. godine reditelja Dejana Šoraka. Ostvarenje je dobilo dve nagrade na Pulskom filmskom festivalu, za najbolji scenario i glavnog glumca. Pajić je zajedno sa Žarkom Lauševićem iznela glavne uloge.

Žarko Laušević - To je zaista bilo davno. Znam da je bila posebna atmosfera za vrijeme snimanja. Ta uloga je moja prva velika, glavna uloga na filmu i sjećam se da sam bila jako uzbuđena zbog samog rada na filmu i snimanja. Sviđali su mi se i scenario i uloga. Bilo mi je jako lepo i uzbudljivo. Imala sam dobre partnere i Žarko Laušević je bio tu. Bilo je posebno - rekla je nedavno Ksenija Pajić.

Mirjana Karanović Glumica Mirjana Karanović bila je u strasnoj vezi sa dvadeset godina mlađim sarajevskim glumcem Erminom Bravom. Za njega ima samo pohvale i ne kaje se zbog priznanja javnosti o svojoj vezi. Zajedno su savladavali mnoge scene, ali i one koje su bile izuzetno škakljive, posebno za pozorište.

"Radi se o seksu na pozornici. Na bini je zemlja, mi goli i nemamo nikakvu zaštitu od prljavštine, a sled događaja prouzrokuje naša velika strast. U tako napornoj postavci, za glumicu je neophodno da ima partnera na koga se može osloniti, i biti potpuno sigurna da će je pridržati kad treba, a da pri tom ne razmišlja o tome da su sasvim goli. Sve je to Ermin izneo tako da nisam imala nikakvih problema, tako je zadobio moje poverenje. On je jedan od najboljih partnera koje sam ikada imala", rekla je iskreno Mirjana Karanović.

foto: Printscreen

Kurir.rs/Blic/Foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja