KAJLI DŽENER NAJMLAĐA BOGATAŠICA NA SVETU: Zaradila 900 miliona i prešišala sestru Kim! (FOTO)
Foto: Printskrin Instagram

USPEH

KAJLI DŽENER NAJMLAĐA BOGATAŠICA NA SVETU: Zaradila 900 miliona i prešišala sestru Kim! (FOTO)

Pop kultura -

Kajli Džener, iako ima samo dvadeset godina, našla se prvi vrhu liste najbogatijih žena sveta, do nogu potukavši stariju sestru Kim Kardašijan!

foto: Printskrin Instagram

Rijaliti zvezda je u biznis ušla 2012, kada je sa sestrom Kendal napravila liniju odeće "Kendal i Kajli". Već od 2015. Kajli je pokrenula samostalnu liniju kozmetike koju je nazvala "Kajli kozmetiks". Za samo tri godine ova kompanija je dostigla vrednost od 900 miliona evra. U početku je prodavala komad šminke čija je cena iznosila 29 dolara, od čega je zaradila 630 miliona dolara! Dženerova je takođe veliku sumu novca inkasirala od TV programa, u reklamama za proizvode kao što su "puma" i "paksan" odeća. Model je na putu je da postane najmlađa selfmejd milijarderka u istoriji. A kako je došlo do ovog ogromnog poslovnog uspeha?

?

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

- Društveni mediji su neverovatna platforma. Imam tako lak pristup svojim obožavaocima, fanovima i svojim kupcima - rekla je Kajli za Forbs.

Dvadesetogodišnja preduzetnica ima svoj tim koji se sastoji od 12 radnika, dok isporuku proizvoda vrši onlajn. Šminka "Kajli" postala je omiljena ženama širom sveta, naročito mlađoj populaciji. Svaka nova kolekcija se prodaje brže nego alva, a mnogi i ne stignu da kupe svoje omiljene proizvode.

Starija sestra uspešne preduzetnice Kim Kardašijan poseduje bogatstvo od "samo" 350 miliona, što je znatno manje u odnosu na imovinu mlađe sestre. Kajli nije krila oduševljenje što se našla na naslovnoj strani poznatog magazina Forbs, te se oglasila na svom Instagram profilu:

foto: Printskrin

- Ne mogu da verujem da imam svoju naslovnu stranu Forbsa. Hvala vam za ovaj članak i za to što ste prepoznali. Toliko sam blagoslovena da radim ono što volim svaki dan. Nisam ovo mogla ni da sanjam - napisala je novopečena mama, koja se porodila u februaru.

Napreduje džinovskim koracima Uskoro će stići Opru!

Kako stvari stoje, mlađana Kajli uskoro će prestići najbogatiju selfmejd milijarderku na svetu Opru Vinfri. Slavna voditeljka ima imovinu vrednu 3,2 milijarde dolara, a s obzirom na to da je rijaliti zvezda i model trostruko mlađa i da privređuje znatno brže, sva je prilika da će prešišati Opru!

Kurir.rs/Ivana Bradanji/ Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track