MLADI GLUMAC NASTAVLJA DA PROMOVIŠE SRBIJU U SVETU: Biković s Rusima snima film o Beogradu
Foto: Damir Dervišagić

Bravo

MLADI GLUMAC NASTAVLJA DA PROMOVIŠE SRBIJU U SVETU: Biković s Rusima snima film o Beogradu

Pop kultura -

Miloš Biković i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić postigli su dogovor o dolasku ruske produkcijske kuće "Jelou, blek end vajt", koja će u našoj prestonici snimati film "Hotel Beograd".

Ovim projektom na najbolji način biće promovisan sadržaj glavnog grada Srbije na tržištu Rusije, a poseban akcenat biće stavljen na brojne turističke destinacije koje tokom godine poseti veliki broj ljudi. Gradonačelnik je istakao da mu je bila čast da upozna tako mladog i uspešnog umetnika, čuvenog u svetu, poput Bikovića, i dodao da on ima mnogo ideja i sjajnih projekata na kojima želi da radi u Beogradu.

foto: Bejzbol Savez Beograda, Beograd.rs

- Ogroman broj ljudi će zahvaljujući filmu moći da se upozna s našim gradom i da na taj način dalje popularizujemo Beograd i doprinesemo razvoju turizma. Ovo je primer kako treba da razgovaramo i sa ostalim našim mladim uspešnim ljudima, a ima ih mnogo, da ih podržimo da odu u svet, ali isto tako da im damo podršku da se vraćaju svojim korenima i da na taj način činimo naše društvo i Beograd lepšim i boljim - kazao je prvi čovek prestonice.

Biković je za Kurir rekao da njegova produkcijska kuća "Arhangel studio" ima odličnu saradnju s ruskim produkcijama, od kojih je jedna "Jelou, blek end vajt".

- S njima smo radili na nekoliko projekata i specifičnost eventualne nove saradnje bila bi činjenica da u Rusiji već postoji auditorijum koji prati naš rad. Potencijal promocije Beograda putem filmskih ostvarenja je ogroman, budući da brojke govore da je neke naše projekte po epizodi gledalo i 16 miliona ljudi. Sve moje kolege iz Rusije i Kazahstana koje su dolazile u Beograd bile su oduševljene gradom. Film "Hotel Beograd" će biti komedija, u pitanju je veliki projekat kojim ćemo Beograd predstaviti Rusima na najlepši način, kao pravu evropsku prestonicu i primamljivu turističku destinaciju - rekao je Miloš.

Podrška Kusturica glumi u filmu o stradanju Srba na Kosovu

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica pojaviće se kao glumac u filmu "Balkanska međa", čiji je producent Miloš Biković. - Za mene je velika čast što je čovek takvog kalibra došao da svojim prisustvom i učešćem podrži film. To pokazuje njegovu veličinu, ne samo kao umetnika nego i kao čoveka, što se odazvao jednoj mladoj producentskoj kući, mladim kolegama i što nas je podržao. Neizmerno sam mu zbog toga zahvalan - istakao je Biković, čiji film govori o operaciji ruske vojske pri zauzimanju aerodroma "Slatina" u Prištini. Premijera je planirana početkom iduće godine.

Ivan Ercegovčević/ foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track